Spaniolii de la GED au cumparat 30% din Continental Hotels, cea mai mare investitie a fondului in Europa de EstFondul spaniol de investiţii GED a anunţat achiziţia unei participaţii de 30% în cadrul lanţului hotelier românesc Continental Hotels, de la fondul de capital de risc PPF Partners.

Chiar dacă nu au făcut publică valoarea tranzacţiei, reprezentanţii GED au menţionat că aceasta este cea mai mare investiţie realizată de fondul spaniol în Europa de Est.

Continental Hotels, la care participaţia majoritară o deţine omul de afaceri Radu Enache, este principalul lanţ hotelier din România cu un total de 14 hoteluri, printre care se numără şi un hotel de 5 stele, trei de patru stele, şi patru hoteluri Ibis gestionate de Accor.

Compania estimează să atingă la sfârşitul lui 2011 o cifră de afaceri de 21,1 milioane euro şi un profit operaţional de 5,3 milioane euro.

În total, reţeaua hotelieră are 1.858 de camere în Bucureşti, Constanţa, Oradea, Arad, Sibiu şi Târgu Mureş.

GED consideră că această achiziţie este o mare oportunitate având în vedere momentul şi ciclul economic în regiune.

„Buna relaţie existentă cu actualul acţionar majoritar al Continental Hotels, susţinută de participaţia anterioră a GED în lanţul hotelier, pănâ în anul 2006, va ajuta la realizarea planurilor ce vor pune în valoare potenţialul enorm al Grupului hotelier”, se menţionează într-un comunicat al companiei. GED a mai deţinut o participaţie de 20% la Continental pe care a vândut-o în 2006.

Continental Hotels este cea de-a cincea companie în care GED investeşte în cadrul acestui sector, după operaţiunile realizate cu Happy Tour, reţea de agenţii de voiaj lider în ţară, Travel House, firmă specializată în călătorii de afaceri, Paravion, entitate care oferă servicii on-line de călătorie, şi Prestige Tour, agenţie de voiaj.

Sursa: Capital

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...