Strazile cu traditie continua sa fie invadate de constructii care ies din peisajSăptămâna trecută a început construcţia unui imobil cu trei etaje pe strada Amman, pe un spaţiu verde. Autorizaţia de construire emisă în decembrie de Primăria Sectorului 1 contravine Ordonanţei de Urgenţă 114/2007 şi Legii protecţiei mediului, care pre­vede că nu se poate schimba destinaţia spaţiilor verzi.

„În plus, auto­ri­zaţia a fost emisă fără consultarea vecinilor”, precizează cei de la Aso­ciaţia Salvaţi Bucureştiul. Tot săp­tămâna trecută, Comisia Naţio­nală a Monumentelor Istorice a avizat favorabil un PUZ pentru un turn de 27 metri înălţime în Piaţa Laho­vari nr. 8.

Nu este prima oară când Comisia Naţională a Monumen­telor Istorice avizează proiecte controversate pe care Comisiile Zonale le-au refuzat. Proiectul de pe Laho­vari a trecut prin mai multe apro­bări şi respingeri în ultima perioa­dă.

În cazul eventualei avizări favo­rabile de către ministrul culturii, PUZ-ul ar trebui să mai obţină avi­zul Ministerului Dezvoltării şi să treacă de votul Consiliului Ge­neral al Municipiului Bucureşti.

Aceste construcţii, pe lângă faptul că ies din nivelul de înălţime me­diu din jur, aglomerează traficul şi aşa imposibil din Capitală. Du­pă boom-ul imobiliar din ulti­mii ani, viteza medie de deplasare în centrul Bucureştiului a scăzut constant, de la 15 km/oră la începu­tul anilor 2000 la sub 10 km/oră în prezent.

Acest timp pierdut în trafic se concretizează în mari pierderi pentru companii, dar are şi un aspect social pronunţat pentru că, de exemplu, auzim din ce în ce mai des în ulti­mul timp despre cazuri în care am­bu­lanţele ajung la destinaţie cu mare întârziere.

Dacă aceste construcţii pe stră­zile cu tradiţie din centrul Capi­talei se înmulţesc, de cealaltă parte, auto­rizaţiile „normale” de construc­ţie s-au redus fa­ţă de anul trecut.

Astfel, printre ce­le mai semnificative redu­ceri ale au­torizaţiilor de construire în trimestrul I le-a înregistrat regiu­nea Bucureşti-Ilfov.

Pe ţară, faţă de tri­mestrul I al anului trecut, numă­rul autori­za­­ţii­lor de construire pentru clădiri re­zidenţiale a scăzut cu a­proape 30%.

Sursa: Saptamana Financiara

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...