Targurile imobiliare ale anului 2010
icon1 redactor | icon2 News | icon4 01 27th, 2010  

Oferte. Apartamentele pentru tineri, dar si reducerile in noile ansambluri rezidentiale vor fi vedetele evenimentelor din aceasta primavara.

Luna februarie deschide perioada targurilor imobiliare in Bucuresti. Evenimentul Domus Expo Imobiliare, care se va desfasura intre 12 si 14 februarie, va reuni oferte imobiliare din toate segmentele sectorului de real estate, de la apartamente noi in complexuri rezidentiale la ansambluri de vile si terenuri, aflate atat in Bucuresti, cat si in jurul Capitalei.

Se vor gasi, de asemenea, detalii despre locuinte la mare sau la munte, precum si oferte de finantare pentru achizitionarea acestora. Targul va avea loc la World Trade Plaza din Bucuresti.

Locuinte de 15.000 de euro

Project Expo, care isi va deschide portile pentru potentialii cumparatori de case intre 5 si 7 martie, va fi urmat la scurt timp de tIMOn, programat intre 18 si 21 martie. Aceste evenimente vor readuce la vanzare apartamente de anul trecut, dar si noi oferte pentru tineri. Project Expo va avea patru editii in 2010, cate una pentru fiecare anotimp: 5-7 martie, 7-9 mai, 3-5 septembrie si 19-21 noiembrie. Evenimentul va avea loc, ca si in 2009, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti.
“Suntem constienti de bugetul limitat de care dispun cumparatorii la acest moment si de aceea am incercat sa gasim o balanta intre puterea financiara si standardele dorite. Specialistii in constructii
si-au dat tot interesul pentru a reduce costurile.

Vizitatorii au la dispozitie alegerea unei locuinte ce poate costa chiar si 15.000 de euro, cu structuri realizate prin tehnici inovatoare si materiale de calitate”, declara organizatorii targului. In cadrul evenimentului, cei interesati vor putea gasi cu usurinta standurile inscrise in program, acestea fiind marcate si afisand sloganul “Case pentru tineri”. De asemenea, cumparatorii vor beneficia de consultanta financiara gratuita. Targul Project Expo, de la inceputul lunii martie, va fi urmat de tIMOn. Luand in considerare feed-backul ultimelor targuri, numarul de contracte semnate de dezvoltatori, dar si al persoanelor interesate de achizitia unui apartament in Bucuresti, organizatorii au decis sa desfasoare o noua editie, in perioada 18-21 martie.

Special pentru apartamente

Targul National Imobiliar (TNI) va fi deschis intre 13 si 16 mai, expozantii punand accent la aceasta prima
editie a anului 2010 pe oferte concrete de apartamente, atat de vanzare, cat si de inchiriere. Vizitatorii vor putea lua legatura direct cu cei ce pot oferi detalii concrete despre preturile apartamentelor, vor vedea detaliile de suprafete, dotari si finisaje. TNI-APARTAMENTE este organizat in cadrul Palatului Parlamentului, in sala Unirea.

Vizitatorii cauta in special doua camere

In toamna anului 2009, la ultimul targ Project Expo, apartamentele cu doua camere au fost preferate de 48,92% din vizitatori, in timp ce numai 7,5 la suta ar fi optat pentru o garsoniera. O locuinta de tip vila a fost in preferintele a 20,35% din cei prezenti la targ, iar numai 3,21% si-ar fi dorit un apartament cu patru camere, potrivit datelor unui sondaj realizat de organizatorii manifestarii. Cel mai mare numar de doritori de garsoniere (36,36%) a declarat ca nu are preferinte pentru un anumit sector din Bucuresti.

Si in cazul apartamentelor cu doua camere, 33,75% din potentialii cumparatori au precizat doar ca isi doresc ca viitoarea locuinta
sa fie in Capitala. In ceea ce-i priveste pe cei care vor sa cumpere o vila, 49,12% vor o casa in Bucuresti, 47,36% in Ilfov si 3,5% intr-o zona de munte. Referitor la pret, cei mai multi vizitatori ai targului Project Expo s-au declarat de acord sa plateasca, in medie, 66.000 de euro pentru un apartament cu doua camere, 87.000 de euro pentru trei camere, 109.500 de euro pentru patru camere si 120.000 de euro pentru o vila.

Sursa: Romania Libera

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...