Tiriac Jr. face o superbaza de agrement in Padurea Baneasa, cu bani europeniIon Alexandru Țiriac, fiul miliardarului Ion Țiriac, construiește un complex de agrement pe conceptul unei baze sportive integrate (all-in-one) pe o suprafață de aproximativ 15.000 mp, în cadrul ansamblului rezidențial de lux “La Stejarii” din Nordul Capitalei, în mijlocul pădurii Băneasa.

Aceasta va dispune de piscine interioare și exterioare, saună finlandeză și Hammam, terenuri de tenis, piste de alegare și cluburi de dans și fitness. 40% din investiția de 20 mil. euro este asigurată din fonduri europene.

Potrivit reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), proiectul construcției complexului de agrement “La Stejarii”, propus de societatea Medusa Hotel International SRL, se ridică la suma totală de 82.494.812 lei (aprox. 20 milioane euro).

“Proiectul constă în execuția de lucrări pentru crearea complexului de agrement și urmărește crearea a 70 de noi locuri de muncă. Proiectul va fi derulat în localitatea București, sectorul 1, str. Jandarmeriei, nr. 14A, în  perioada 2011-2013″, a precizat pentru B365.ro Claudia Ionescu, Manager of Regional Promotion & Investments Department în cadrul ADRBI.

Conform sursei citate, finanțarea nerambursabilă este de 35,3 milioane lei (8,4 milioane euro), proiectul fiind aprobat în cadrul Programului “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, domeniul major de intervenție “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”. În cadrul aceluiași program au fost depuse, în București, nouă proiecte din care doar două au fost acceptate spre finanțare UE, în acest an, printre care și complexul de agrement “La Stejarii”.

Ce vrea să facă Țiriac Jr. în baza de agrement “La Stejarii”

Complexul de agrement “La Stejarii” se va dezvolta pe o suprafață de 15.000 mp în str. Jandarmeriei nr.14, în apropierea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Conceptul propus este acela al unei baze sportive integrate (all-in-one), structurată pe un regim de înălțime de S+P+1E.

“Unic în felul său în Europa de Est, complexul de agrement La Stejarii oferă servicii personalizate pe nevoile clientului, dezvoltate într-o locație liniştită, departe de zonele aglomerate din oraş și servicii all-in-one, prin punerea la dispoziția turiștilor nu doar a facilităților sportive și de fitness, ci și a serviciilor de îngrijire a copiilor pe perioada utilizării facilităților de agrement. Totodată, toți clienții beneficiază de locuri de parcare gratuite”, descriu reprezentanții Medusa Hotel International SRL.

La finalizare, peste aproape doi ani, complexul de agrement „La Stejarii”, va oferi clienților peste 30 de facilități de practicare a sportului. Astfel, aceștia vor avea acces la piscina interioară și cea exterioară, la piscina pentru copii, la jacuzzi, precum și la saună finlandeză (fără abur) și la cea cu abur Hammam.

Totodată, baza de agrement va fi dotată cu un club și un teren de joacă pentru copii, club de dans, fitness (cardio, ergo, spinning, aerobic, Pilates, box thailandez, qigong, yoga), teren de tenis, platformă de tenis, squash, pistă de alergare și săli multifuncționale.

De asemenea, proprietarul susține că în cadrul complexului se vor putea organiza și alte evenimente sportive indoor.În plus, complexul va beneficia de un birou de informare turistică și un birou de prim ajutor și totodată, vor fi disponibile 299 locuri de parcare din care 283 în parcarea subterană.

Proiect rezidențial exclusivist de 200 milioane de euro

Proiectul exclusivist “La Stejarii” are în portofoliu un număr de 285 de apartamente, de la două până la șapte camere și suprafețe foarte generoase cuprinse între 100-600 metri pătrați fiecare.

Locuințele au în dotarea standard, printre altele, încălzire în pardoseală, parchet din lemn natural merbau, climatizare centralizată, bucătărie echipată cu electrocasnice de lux Miele, obiecte sanitare Jacuzzi cu design Pininfarina, LCD TV Aquavision în băile master.

Complexul rezidențial include în prezent serviciu consierge exclusive, similar celui dintr-un hotel de lux, o cofetărie şi un magazin tip mini-market, accesul fiind permis controlat prin pază non-stop.

Printre primii cumpărători în cadrul proiectului imobiliar de 200 milioane de euro s-au aflat atât Ion Țiriac, cât și fotbalistul Cristian Chivu. De asemenea, patronul Pro TV - Adrian Sârbu și-a achiziționat un penthouse de 4,2 milioane de euro în cadrul complexului rezidențial, potrivit unor surse apropiate tranzacției în anul 2009.

La inaugurarea complexului rezidențial, Ion Țiriac a ținut să precizeze că ideea i-a venit după ce a văzut un proiect similar în anii ‘70 în Palm Springs.

În urmă cu un an, Țiriac Jr. a decis să închirieze cea mai mare parte a apartamentelor din “La Stejarii”, până la stabilizarea prețurilor pe piața imobiliară. În condițiile în care prețul de închiriere a fost fixat la 13,8 euro/mp, chiar și pentru cele mai mici apartamente chiriașii plătesc în jur de 2.000 de euro pe lună.

Țiriac a menționat atunci că nu va semna niciun contract pe o perioadă mai mică de un an și că va miza pe chiriași din rândul executivilor de top sau personalul ambasadelor.

Sursa: B365.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...