Top 3 Prima Casa. Cate credite pentru constructie au acordat bancileChiar daca tot mai multi specialisti din domeniul constructiilor si sectorul imobiliar se arata dezamagiti de programul „Prima Casa”, realizat de autoritati tocmai cu scopul de a relansa si sustine activitatea companiilor de profil, datele furnizate in exclusivitate pentru www.bankingnews.ro de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii releva faptul ca bancile au inceput sa aprobe tot mai multe credite destinate constructiei de locuinte de la zero.

Cum guvernul a intarziat publicarea legislatiei si a normelor de aplicare privind creditele garantate pentru realizarea de case noi, abia la sfarsitul verii din acest an fiind totul pregatit, bancile nu au aprobat pana la 30 septembrie 2010 decat cateva asemenea imprumuturi, ce puteau fi numarate pe degetele de o mana.

Situatia s-a schimbat insa radical in perioada octombrie - noiembrie a.c., cand institutiile de credit si-au intensificat activitatea pe segmentul finantarilor destinate executiei de locuinte.

Astfel, potrivit informatiilor FNGCIMM, obtinute in exclusivitate de publicatia noastra, pana in prezent, au fost acordate, pentru constructia de case, 232 de garantii in valoare de 10.908.627 milioane euro.

Credite pentru achizitia/constructia a 31.100 de locuinte in cele doua etape ale programului

Reprezentantii institutiei guvernamentale ne-au precizat ca, pentru cea de-a doua etapa a programului “Prima Casa”, au fost finantate in jur de 12.600 garantii, totalizand aproximativ 510 milioane euro.

Top 3 banci Prima CasaPe primele locuri la tranzactionare s-au situat BCR, BRD si Banca Romaneasca. Pe de alta parte, pentru prima etapa a acestui program, au fost acordate in jur de 18.500 de garantii de peste 760 milioane euro, bancile care au dat cele mai multe imprumuturi de profil fiind BCR, BRD si Alpha Bank.

Practic, bilantul programului „Prima Casa” arata ca institutiile de credit au finantat pana in prezent cumpararea/constructia a peste 31.100 de locuinte, beneficiind de garantii din partea FNGCIMM in valoare de aproximativ 1.270 milioane euro.

De asemenea, bancile au executat deja cinci garantii in cazul persoanelor care nu si-au mai platit ratele la credit.

Sursa: Bankingnews

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...