Top 5 administratori de cladiri: Ce afaceri au avut in 2010Compania UTI Facility Management, parte a frupul de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, se mentine pe primul loc in topul celor mai mari administratori de cladiri din Romania. Vezi ce afaceri au avut firmele de property si facilty management in 2010.

5. Coral Construct: 2,71 mil. euro

Compania Coral Construct s-a clasat pe locul cinci in topul jucatorilor de pe piata de property si facility management, avand anul trecut o cifra de afaceri de 2,71 milioane de euro, in scadere cu circa 22% fata de anul 2009.

Profitul companiei a scazut cu peste 60%, pana la 0,42 milioane de euro, iar numarul mediu de angajati a crescut la 144, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

Coral Construct  este responsabila de managementul si intretinerea tehnica pentru centrul comercial Sun Plaza (foto) si fost selectata pentru oferirea serviciilor de facility management infrastructural pentru cladirea de birouri The Lakeview.

4. BSS: 5,38 mil. euro

Compania Building Support Services (BSS) a raportat pentru anul 2010 o cifra de afaceri similara cu cea din 2009, de 5,38 milioane de euro, in timp de profitul companiei a scazut cu peste 60%, pana la 340.000 euro.

Numarul mediu de salariati a crescut de la 238 la 292, in prezent BSS avand 500 de angajati, potrivit declaratiilor recente ale companiei.

BSS gestioneaza o suprafata totala de 2,3 milioane mp de spatii de birouri, comerciale, logistice si rezidentiale, din portofoliul sau facand parte proiecte precum: Europe House (foto), Omnilogic, River Place, Victoria Center, AFI Palace Cotroceni, Fashion House Outlet Center si Washington Residence.

3. MT&T: 5,95 mil. euro

Compania MT&T Property Management a afisat in 2010 o cifra de afaceri de 5,85 milioane de euro, in crestere cu peste 20% fata de anul 2009 si un profit de 1,19 milioane de euro, in crestere cu aproape 20%.

Numarul mediu de salariati a crescut usor pana la 201 angajati.

MT&T administreaza proprietati precum cladirile de birouri City Gate (foto), Opera Center, din zona Eroilor sau Cubic Center, din Pipera. Compania mai gestioneaza si centrele comerciale Galleria din orasele Buzau, Suceava si Piatra Neamt, dezvoltate de GTC.

4. ISS: 16,7 mil. euro

Compania ISS Facility Services a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 16,7 milioane de euro si un profit de 2,7 milioane de euro, ambele in crestere cu cate 12,5% fata de nivelurile atinse in 2009.

Numarul mediu de angajati a scazut 2.016 angajati in 2010.

5. UTI Facility Management: 38,5 mil. euro

Compania UTI Facility Management, parte a frupul de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu (foto), a afisat anul trecut o cifra de afaceri de 38,5 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul 2009 si un profit de 3,43 milioane de euro, dublu fata de cel din anul precedent, arata datele publicate de Ministerul de Finante.

Numarul mediu de angajati ai companiei a ramas aproape constant, la 978 de salariati.

UTI Facility Management ofera servicii de facility management pentru sediile centrale ale BRD, Posta Romana si Unicredit, pentru centrele comerciale Polus Center si Armonia Arad, precum si hotelul Radisson din Bucuresti.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...