Top cele mai importante lucruri pe care un manager trebuie sa le stie despre imobiliareIndiferent in ce domeniu activeaza, un manager trebuie sa stie cateva aspecte fundamentale despre piata imobiliara. Wall-Street a stat de vorba cu un dezvoltator, un consultant si un evaluator imobiliar pentru a afla care sunt cele mai importante lucruri pe care seful unei companii trebuie sa le cunoasca despre real estate.

Florin Furdui Country Manager al dezvoltatorului Portland Trust, afirma ca cel mai important lucru pe care orice manager trebuie sa-l cunoasca despre piata imobiliara este ca aceasta functioneaza ca oricare alta piata din lume, dupa aceleasi reguli ale cererii si ofertei, fiind influentata de aceiasi factori ca si restul economiei libere.

“Piata imobiliara locala inca mai sufera de o lipsa de maturitate, transparenta si lipsa de «adancime» din cauza contextului economic de «eterna tranzitie» in care se afla economia romaneasca. Aceste imperfectiuni au facut ca, in ciuda unui El Dorado din ultimii ani, penalizarea adusa de criza sa fie mai drastica comparativ cu alte piete din Europa”, a subliniat seful Portland Trust.

Florin Furdui crede ca managerul unei companii trebuie sa isi aleaga cu mare atentie partenerii intr-o tranzactie imobiliara, fie ca este vorba de vanzare, cumparare sau inchiriere. Astfel, un manager trebuie sa informeze bine despre parteneri, despre obiectul tranzactiei si sa isi ia toate asigurarile necesare pentru ca tranzactia sa se incheie cu succes.

Managerul Portaland Trust sfatuieste orice lider sa apeleze la sprijinul unor consultanti specializati, fie ca este vorba de avocati sau brokeri, intrucat acestia il pot scuti de multe dureri de cap, in ciuda unor costuri suplimentare.

Portaland Trust, cu sediul in Cehia, este cunoscut pe piata locala pentru dezvoltarea cladirilor de birouri Opera Center I si II, Bucharest Business Park si Floreasca Business Park (Floreasca 169A), finalizata anul trecut.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...