Topul celor mai populare orase pentru deschiderea centrelor de afaceriBucurestiul se afla in topul celor mai populare 30 de orase din lume pentru deschiderea de centre de afaceri, ocupand pozitia 29, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE), citat de Mediafax.

Studiul “Business Footprint” analizeaza prezenta cu centre de afaceri in cladiri de birouri a 280 de companii mari in peste 100 de tari si 232 de orase si arata ca 17 dintre cele mai populare 30 de destinatii sunt piete emergente, categorie in care este inclus si Bucurestiul.

Din totalul companiilor luate in considerare in raport, 110 au birouri in Bucuresti, respectiv 39,3%. Bucurestiul se pozitioneaza astfel pe locul 16 intre cele 17 piete emergente.

In Europa Centrala si de Est, Romania este devansata de toate capitalele, in conditiile in care in Varsovia sunt prezente 53,6% dintre companii, ceea ce o plaseaza pe locul 12, Budapesta se afla pe locul 20 cu o prezenta de 45,7%, iar Praga pe pozitia 21, atragand 45% din totalul companiilor.

Cele mai atractive orase pentru deschiderea de centre de afaceri dintre pietele emergente sunt Shanghai si Moscova, cu 172 de companii (61,4%), respectiv 170 (60,7%).

Beijing se afla pe pozitia urmatoare, 169 de companii din totalul de 280 avand birouri in acest oras.

“Rezultatele studiului arata ca pentru a-si alimenta cresterea companiile se plaseaza astfel incat sa castige acces pe noi piete. De asemenea, este interesant de remarcat pozitia anumitor piete emergente in raport cu alte orase din economiile dezvoltate. De exemplu, Shanghai, Moscova, Beijing si Dubai sunt in top zece al celor mai populare locatii, cu mai multe companii decat in Paris (56%), New York (55%) si Milan (53%)”, apreciaza autorii studiului.

CBRE este una din cele mai mari companii de consultanta imobiliara la nivel global, fiind prezenta in Romania prin CBRE Eurisko, dupa preluarea companiei locale Eurisko.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...