Firma Benevo, controlată de un investitor canadian, a cumpărat 64 de apartamente în proiectul Cosmopolis, dezvoltat de compania turcă Opus Land, prin cea mai mare tranzacţie din ultimii trei ani, ca număr de apartamente, de pe piaţa locală şi negociază preluarea a 400 de locuinţe în alte proiecte.

“Aceasta este prima mare achiziţie de apartamente făcută de un investitor în mai bine de trei ani”, a declarat, într-un comunicat, Michael Topolinski, directorul executiv şi fondatorul Benevo, citează Mediafax.

Cumpărătorul nu a anunţat valoarea tranzacţiei, însă preţurile în complex pornesc de la 38.000 euro + 5% TVA pentru studiouri, de la 56.000 euro + 5% TVA pentru 2 camere, iar cele mai mici preţuri la 3 camere sunt de 62.000 euro + 5% TVA.

În cazul vilelor, cele de trei camere au preţuri pornind de la 90.000 plus TVA, iar duplexurile cu 4 camere se vând cu minimum 150.000 euro plus TVA.

Benevo deţine şi administrează 300 de apartamente în proiecte din Bucureşti pe care le închiriază şi este în discuţii avansate pentru achiziţia a 400 de locuinţe noi în proiecte situate în zona centrală a oraşului.

“În următoarele 24 de luni, Benevo plănuieşte cumpărarea a 1.000 de apartamente noi. Pe platforma operaţională construită pentru administrarea şi dezvoltarea portofoliului propriu, agenţia Benevo contractează acum servicii de vânzare, închiriere şi administrare proprietăţi pentru portofoliile rezidenţiale neperformante ale băncilor. Ne vom extinde semnificativ portofoliul de apartamente în 2012. Deşi piaţa este în continuare foarte dificilă, Benevo are resursele să achiziţioneze şi să administreze apartamente”, a adăugat Topolinski.

Benevo şi-a început activitatea în 2007 ca investitor în apartamente în Bucureşti, iar în 2008 a lansat agenţia Benevo the Homes Store. Cosmopolis este localizat în partea de nord-est a Bucureştiului, în zona Pipera-Ştefăneşti.

În complex au fost finalizate 585 de locuinţe în prima fază şi 165 de unităţi din cea de-a doua etapă. A doua fază a proiectului cuprinde în total 1.200 de locuinţe.

Până în prezent, prima fază a fost vândută integral, iar din cea de-a doua fază au fost contractate peste 100 de unităţi. Mai mult de jumătate dintre locuinţele vândute au fost achiziţionate prin programul Prima Casă.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...