Firma care deţine turnul de birouri Tower Center Internaţional, din zona Piaţa Victoriei, este la un pas de intrarea în insolvenţă, la solicitarea unuia dintre constructorii proiectului, care reclamă o datorie de două milioane de euro.

Turnul, dispus pe 22 de etaje, este unul dintre proiectele “problemă” ale Capitalei, fiind de-a lungul timpului obiectul unor amenzi pentru nerespectarea înălţimii aprobate în planurile urbanistice, a mai multor litigii între acţionari, dar şi între acţionari şi Alpha Bank, în calitate de chiriaş al imobilului şi, mai nou, a unui dosar de insolvenţă.

Astfel, firma Tower Center Internaţional, controlată de către grupul Avrig 35 şi firma Industrialexport, a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii mai, la cererea companiei Unger Steel, care pretinde că are de recuperat o creanţă de două milioane de euro.

“Cu toate acestea, Tribunalul Bucureşti a dispus pe data de 28 iunie suspendarea provizorie a deschiderii procedurii de insolvenţă, până la soluţionarea cererii de suspendare din cadrul recursului făcut de TCI (Tower Center Internaţional - n.red.)”, a declarat pentru Mediafax Bogdan Bulai, avocatul care reprezintă Unger Steel în acest proces.

Construcţia imobilului a fost finalizată de mai bine de doi ani, dar din cauza litigiilor până în prezent nu a fost realizată recepţia clădirii şi niciun chiriaş nu s-a mutat. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma Tower Center Internaţional avea la sfârşitul anului 2008 datorii de 156,5 milioane de lei (42,4 milioane de euro) şi venituri de doar 1,6 milioane de lei.

Reprezentanţii Avrig 35 nu au putut fi contactaţi pentru informaţii până la închiderea ediţiei.

Fondatorul grupului Avrig 35, Alexander Hergan, spunea că îl “doare inima că stă clădirea goală” din cauza acelor litigii. Între timp, Hergan a fost schimbat de la conducerea grupului Avrig 35, dar clădirea tot nu a fost dată în folosinţă.

Luând în calcul o chirie medie de 16-18 euro/metrul pătrat, proprietarii turnului din Piaţa Victoriei pierd în fiecare lună chirii potenţiale de circa jumătate de milion de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...