Udrea: nu ma voi opune proiectelor bune ale lui OprescuElena Udrea spune ca va initia un cadrul legislativ privind urbanismul si ca nu se va opune proiectelor utile pentru Bucuresti, chiar promovate de Sorin Oprescu sau de alte forte politice, anunta NewsIn.

Udrear povesteste pe blog rezultatul discutiilor avute vineri de MDRT cu reprezentantii Primariei Capitalei si ai societatii civile legat de diametrala Buzesti - Uranus.

“Ma bucur sa pot anunta ca lucrarile la Diametrala Nord-Sud vor fi deblocate. MDRT a avut rolul de mediator intre Primaria Municipiului București și ONG-urile grupate in Asociatia “Salvati Bucureștiul” (…)

Pornind de la elementul central - utilitatea proiectului, care nu a fost contestata de nimeni -, a fost mult mai simplu de vazut in ce masura doleantele principalelor parti beligerante (Municipalitatea și societatea civila) pot fi armonizate. Surpriza foarte mare pentru toata lumea a fost lejeritatea cu care s-a ajuns la un acord. Semn ca intalnirea pe care am mediat-o era absolut necesara”, remarca ministrul.

“S-a cazut de acord asupra reluarii lucrarilor conform proiectului Municipalitatii, acolo unde legislatia o permite. Tocmai pentru a nu mai exista discutii privind respectarea sau nu a elementelor cuprinse in proiect, s-a stabilit infiintarea unui grup de lucru care va monitoriza lucrarile.

In ceea ce privește Hala Matache, practic principala cladire monument istoric fata de soarta careia ONG-utile iși exprimasera ingrjorarea, s-a ajuns la ideea unui concurs de solutii privind modul in care ar urma sa fie protejata. Aceasta fie va fi mutata din loc cu aproape 10 metri, fie va fi ocolita.

De asemenea, avem in vedere și realizarea unor proiecte de regenerare urbana a zonei pe unde va trece Diametrala: Gara de Nord - Matache - Calea Victoriei.

De preferat, prin proiecte in care se vor accesa fonduri europene, pentru ca se pare ca și Primarul General a inteles utilitatea pe care pot sa o aiba acești bani. Evident, mai exista elemente de fine tuning asupra carora societatea civila și Municipalitatea trebuie sa se puna de acord. Urmeaza sa mai existe o noua intalnire, peste doua saptamani, moderata tot de MDRT”, scrie Udrea.

Sursa: Bloombiz

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...