Omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul retelei de magazine „Succes“, a semnat cu compania PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL, administratorul judiciar al societatii PIC SA, un contract de inchiriere pentru hipermarketul detinut de fosta retea PIC in Pitesti.

Acest pas marcheaza intrarea companiei Succes Nic Com pe segmentul retailului de suprafete mari. Com­pa­nia, cu o cifra de afaceri de 44,6 mil. euro (2009), detine in prezent peste 150 de magazine de tip supermarket si mini­market in noua judete din tara.

Noul hipermarket din Pitesti ar putea sa se deschida in cateva luni si va functiona sub brandul „Succes“. Miliardarul gorjean Nicolae Sarcina nu este la prima tranzactie pe segmentul retail in acest an.

In februarie firma pe care o patroneaza, Succes Nic Com, a cumparat reteaua de ma­ga­zine Roland din Turda.

Reteaua de magazine Roland, detinuta de vi­ceprimarul din muni­cipiul Turda, Mircea Irimie, este compusa din opt super­marketuri si trei mini­marketuri.

Valoarea tranzactiei nu a fost comu­nicata, insa pretul de oferta la care Irimie a scos la vanzare initial sase magazine alimentare, re­stau­rantul cu pizzerie si fabrica de produse de pa­nificatie a fost de 6,2 milioane de euro.

In paralel cu negocierile privind cumpararea retelei Roland, Succes Nic Com a initiat si tratative privind pre­luarea lantului Oncos, compus din 41 de magazine, detinut de un grup de oameni de afaceri clujeni.

Compania Succes opereaza in prezent 34 de ma­gazine de tip supermarket si aproximativ 120 de uni­tati minimarket. In 2009, Succes Nic Com a realizat o cifra de afaceri de 44,6 mil. euro si un profit net de 0,62 mil. euro.

Contractul de inchiriere semnat intre Succes Nic Com si PricewaterhouseCoopers se refera strict la hipermarketul PIC din Pitesti.

„Prin acest prim contract de inchiriere, PwC a facut un pas decisiv in aplicarea strategiei de reorganizare a fostei retele PIC SA, strategie care va fi comunicata public in toamna, conform procedurii de insol­venta, si care va prezenta in detaliu modalitatea de valorificare a activelor grupului PIC in interesul creditorilor si al angajatilor”, declara Marius Zidaru, director, li­derul Departamentului de Servicii pentru Re­structurarea Afacerii din cadrul Pricewater­house Coopers Romania.

Firma  a fost desemnata admi­nistratorul judiciar al PIC SA in martie 2010, dupa ce societatea intrase in procedura de insol­venta la finalul anului 2009.

Sursa: Financiarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...