Un nou turn de birouri apare in cartierul de zgarie-nori al CapitaleiUn nou turn cu 16 etaje se construiește în nordul Capitalei. Noua clădire va fi construită lângă SkyTower, cel mai înalt turn din Capitală, cu 36 de etaje.

Cartierul turnurilor din Capitală se îmbogățește cu o nouă clădire de birouri. Noul turn de pe Calea Floreasca nr. 242 va avea 16 etaje.

Clădirea va fi construită de Romenergo București, o companie cu activități de comerț cu echipamente pentru industria energetică și de furnizare a electricității.

De altfel, lângă turnul de birouri de 16 etaje, compania va construi și o stație electrică ce va funcționa într-o clădire cu trei etaje. Planul Urbanistic Zonal pentru construirea clădirilor se află deocamdată în faza de avizare la Primăria Capitalei.

În ultimii ani, zona Floreasca - Pipera a devenit un adevărat cartier al turnurilor. Noua clădire cu 16 etaje va avea ca “vecini” cel mai înalt turn din București, SkyTower cu 36 de etaje, un mare complex comercial, Nusco Tower (18 etaje) sau Oracle Tower (14 etaje).

Șase zgârie-nori vor fi construiți în nordul Capitalei, în următorii ani

SkyTower a ajuns deja la al 6-lea etaj și are toate șansele să se încheie anul viitor, dacă se va menține ritmul de construire de până acum. Iar invazia de clădiri de birouri din nordul Capitalei este abia la început.

Consilierii generali au aprobat în luna aprilie a acestui an construirea unui ansamblu de patru clădiri turn în nordul Capitalei. Potrivit hotărârii, lângă parcul Floreasca vor fi ridicate o clădire cu 25 de etaje, una cu 20 de etaje și alte două cu 15 etaje.

Cele patru clădiri ar urma să fie construite de SC. Primăverii Gardens pe un teren de 27.742 metri pătrați, delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca.

Cele două clădiri cu 15 etaje și clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuințelor rezidențiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spații de birouri.

Lângă Nusco Tower, pe Șoseaua Pipera, este proiectat un nou turn cu 30 de etaje, dezvoltat tot de Grupul Nusco. Clădirea cu o înălțime maximă aprobată de 120 de metri va fi în principal una de birouri.

Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite și apartamente. De asemenea, construcția va avea și patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.

SUrsa: B365.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...