Ungurii fac mall la Brasov
icon1 Editor | icon2 News | icon4 11 15th, 2011  

Ungurii fac mall la Brasov Compania ungară TriGranit, care dorea să construiască megaproiectul de un miliard de euro din București, caută noi oportunități în România.

TriGranit a anunțat în 2005 megaproiectul Esplanada, care necesita o investiție de un miliard de euro, dar planul a fost suspendat din 2009, iar  în primăvara acestui an compania a decis să suspende activitatea firmei.

Totuși, dacă Esplanada este blocat, ungurii nu renunță la România și ar putea demara lucrările de construcție la un alt mall, de data aceasta la Brașov.

“TriGranit caută oportunități pentru investiții în regiune și ia în calcul inclusiv o revenire în România, unde și-a revizuit planul pentru proiectul Polus Center Brașov, de 59.2000 mp”, a declarat Árpád Török, CEO-ul companiei, citat de Property Investor Europe Magazine.

În luna aprilie a acestui an, presa din Brașov scria că lucrările de construcție pentru Polus Center Brașov vor începe “probabil” anul viitor. Construcţia mallului a fost amânată succesiv din 2009, pe fondul crizei economice.TriGranit a primit în 2009 de la Primăria Braşov autorizaţia de construcţie, iar suma care urma să fie investită era de 160 de milioane de euro, scria Bună Ziua Brașov.

Reprezentanţii TriGranit au declarat recent pentru MONEY.ro că proiectul Esplanada, care urma să fie construit în Bucureşti şi la care statul avea o participaţie de 25% nu este abandanoat şi că pentru moment se lucrează la reproiectare.

Ce malluri au mai fost anunţate în Braşov

În oraşul Braşov au fost anunţate mai multe planuri de construcţie de centre comerciale, însă toate acestea au fost îngheţate fie de criză, fie din lipsa finanţării.

Doar Cora şi-a anunţat planul de a construi cu 100 de milioane de euro un centrul comercial pe locul fostei fabrici Hidromecanica. Terenul a fost cumpărat anul trecut, în urma unei executări silite cu 12,6 milioane euro.

Singurul mall la care se lucrează este cel dezvoltat de compania miliardarul polonez Michal Solowow, pe terenul fostei fabrici Fartec.

Reprezentanţii copaniei au declarat pentru MONEY.ro în primăvara acestui an că investiţia a fost redusă la jumătate faţă de cea anunţată şi că de-abia de la anul vor accelera construcţia mallului.

În luna august a acestui an, firma prin care se dezvoltă proectul din Braşov a operat o majorare de capital, potrivit datelor Oficiului Naţional al registrului Comerţului (ONRC).

Austriecii de la Immofinanz deţin tereul de 6,1 ha al fostei fabrici IUS din Braşov, pentru care aveau în plan construcţia unui proiect mai complex.

De asemenea, la începutul lui 2010, Centerra Capital Partners anunţa o investiţie de 110 mil. euro în două faze ale centrului comercial care ar urma să fie construit pe fosta platformă Tractorul. Însă, planurile s-au oprit.

Sursa: Money.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...