Vanzarea apartamentelor pe adrese false, noua strategie a dezvoltatorilor imobiliariDezvoltatorii imobiliari au inventat o nouă strategie de ”marketing” pentru a-şi vinde proprietăţile. Reţeta e simplă. Apartamentul este promovat ca fiind construit în Capitală. Se încasează 90% din valoarea proprietăţii, iar la final, cumpărătorul primeşte o casă…în Bragadiru.

Cristina Tamba este una dintre persoanele care se consideră păgubită de firma Soft Construct Consulting SRL. Tinerei i-a fost promis un apartament situat în Prelungirea Ghencea, în Bucureşti şi a fost convinsă să achite un avans de peste 90% din valoarea unei garsoniere. Apoi în antecontractul de vânzare-cumpărare adresa “Bucureşti, Str. Mărgelelor nr. 20L” s-a transformat în “Bragadiru, Str. Mărgelelor nr. 20L”

“Am hotărât să-mi vând apartamentul proprietate personală din Iaşi pentru că am fost convinsă de oferta lor de la târgul imobiliar. Nu mi s-a părut ciudat nici că au vrut să mă însoţească la Iaşi pentru a primi avansul, nici că odată vândut apartamentul meu,  Nentu Daniel (n.r. patronul firmei dezvoltatoare a proiectului) m-a convins să-i plătesc 31.500 de euro avans. Când am ajuns din Iaşi în Bucureşti, la miezul nopţii am mers la un notar cunoscut de Nentu Daniel şi am încheiat antecontractul. Era prea târziu şi atunci am realizat că am fost înşelată”, a declarat Cristina Tamba.

Tânăra a depus mai multe declaraţii, plângeri şi sesizări la Poliţie şi la OPC, însă nu a primit încă niciun răspuns cu privire la stadiul cercetărilor.

”N-am văzut bine, Bucureşti seamănă cu Bragadiru”, se justifică dezvoltatorul imobiliar

“Ea a fost cu mine pe şantier înainte să încheiem orice tranzacţie. Da, am însoţit-o la Iaşi şi am văzut şi eu că sunt greşeli în acea chitanţă legalizată la notariat prin care se constata că mi-a plătit avans de 31.500 de euro pentru apartament în Bucureşti. Dar, n-am văzut bine, Bucureşti seamănă cu Bragadiru..n-am observat decât când am ajuns să încheiem antecontractul”, a declarat pentru REALITATEA.NET, Daniel Nentu, patronul firmei dezvoltatoare a proiectului Topaz Green.

Patronul mai spune că i-a oferit clientei posibilitatea să-şi recupereze banii, dar că în prezenţa notarului, Cristina Tamba nu a dorit să semneze procesul verbal al înapoierii sumei de bani.

“M-a chemat la notar să-mi dea banii, iar când am ajuns acolo mi-au râs în nas, că ei n-au banii, dar au alte contracte”, spune însă Cristina Tamba.

Ieşeanca nu este singura care a căzut în plasa dezvoltatorului imobiliar. În situaţia ei se mai câţiva clienţi ai firmei Soft Consult Constructing. Contactaţi de REALITATEA.NET, clienţii au spus că speră să îşi rezolve problemele pe cale legală.

Daniel Nentu susţine că în luna martie a acestui an va fi finalizat proiectul Topaz Green. Asta, în condiţiile în care există clienţi care aşteaptă apartamente finalizate încă din 2006.

Despre proiectul ”aflat la 150 de metri de Bucureşti”

Firma Soft Construct Consulting SRL este deţinută de Nentu Nelu-Daniel şi Ştefan Cătălin şi are sediul într-un apartament din Calea Plevnei.

Nentu susţine că orice alte neînţelegeri pe care le-a avut cu clienţii proiectului Topaz Green le-a rezolvat pe cale amiabilă. “De exemplu, pentru a compensa întârzierea, unei familii i-am oferit, pe lângă apartamentul cu 2 camere pentru care au plătit, încă un apartament, gratis de 80 de metri pătraţi”, a spus Daniel Nentu, patronul firmei dezvoltatoare.

Pe site-ul proiectului imobiliar Topaz Green, cumpărătorilor li se spune că proiectul este amplasat în apropierea cartierului Drumul Taberei. Mai mult, site-ul susţine în continuare că există apartamente de vânzare în zona Prelungirea Ghencea şi nu menţionează nicăieri apartenenţa de oraşul Bragadiru a imobilului din strada Mărgelelor nr. 20L.

“Eu nu am niciun bloc sau niciun apartament de vânzare în Bucureşti. Toate apartamentele pe care le vând sau le-am vândut sunt în Prelungirea Ghencea, dar aparţin de Bragadiru. Deci adresa este strada Mărgelelor nr. 20L, Judeţul Ilfov, Bragadiru. Proiectul nostru se află la 150 de metri de limita administrativă dintre Bragadiru şi sectorul 5. Am semnat peste 30 de contracte, niciun alt client nu a înţeles că primeşte un apartament în Bucureşti”, a precizat patronul firmei Soft Construct Consulting SRL.

Organizatorii Târgurilor imobiliare susţin că este dificil de verificat activitatea fiecărei firme participante

Majoritatea informaţiilor legate de proiectul dezvoltat de către firma lui Nentu sunt găsite pe site-uri imobiliare, în articole de presă cu referinţe la târguri imobiliare. Directorul general al companiei care organizează Târgul Naţional Imobiliar spune că este foarte greu să verifice toate detaliile legate de sutele de expozanţi.

“Am avut asemenea probleme cu diverşi expozanţi. Ba chiar avem procese cu astfel de firme de mai bine de doi ani încoace. Problema este că unele închiriază spaţiu de expoziţie prin intermediul unei agenţii imobiliare. Chiar am avut surpriza ca o firmă care înşela clienţii şi cu care suntem în litigiu să încerce să participe prin înfiinţarea unei noi firme.  Fără ajutorul Poliţiei, noi nu ne putem lupta cu astfel de companii”, a declarat pentru REALITATEA.NET, Adrian Bercea, general manager al companiei care organizează Târgul Naţional Imobiliar.

Sursa: Realitatea.NET

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...