Vezi cum arata casele miliardarilor lumii
icon1 Editor | icon2 News | icon4 03 17th, 2010  

Unde se retrag cbill-gatesei mai bogaţi oameni ai planetei după o zi de făcut milioane de dolari? Unii nu s-au îndurat să părăsească primele locuinţe şi stau de zeci de ani în aceleaşi case modeste. Alţii, pe măsură ce s-au îmbogăţit, au plătit sute de milioane de dolari pentru reşedinţe luxoase în cartiere selecte. Vezi cum arată casele miliardarilor lumii, potrivit Forbes.

Bill Gates, cel mai bogat american şi al doilea bogat al lumii, după Carlos Slim, locuieşte într-un palat tehnologizat. Pe de altă parte, Warren Buffett a ales să stea de mai bine de 50 în aceeaşi casă, de numai 465 de metri pătraţi. Preşedintele ArcelorMitta şi fondatorul Oracle au plătit în total aproape 330 de milioane de dolari pentru locuinţa de vis.

Domiciliu: Medina, Washington
Avere: 53 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 2

Construită pe o colină din Medina, cu vedere către lacul Washington, casa miliardarului are o suprafaţă de 6.100 de metri pătraţi şi o curte de 2,1 hectare.

Gates a achiziţionat terenul în urmă cu mai bine de 21 de ani şi a plătit pentru el 2 mil. de dolari. Construcţia impozantei locuinţe a duar şapte ani. Locuinţa este complet tehnologizată, unele aplicaţii pot fi controlate inclusiv de pe telefonul mobil.

Cofondatorul Microsoft, miliardarul cu cele mai multe prezenţe pe primul loc în clasamentul Forbes (14 în ultimii 15 ani), Gates a fost detronat de Carlos Slim. Averea lui Gates a fost estimată la 53 mld. dolari, în creştere cu 13 mld. dolari faţă de anul trecut.

warren-buffettWarren Buffett - investitor în piaţa de capital

Domiciliu: Omaha, Nebraska
Avere: 47 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 3

Al treilea bogat al lumii, Warren Buffett, locuieşte din 1958 în aceeaşi casă. Reşedinţa, pe care a plătit 31.500 de dolari, are cinci dormitoare şi o suprafaţă de numai 465 de metri pătraţi, de 13 ori mai mică faţă de impunătoarea locuinţă a lui Gates.

Miliardarul de 79 de ani, poreclit “oracolul din Omaha”, s-a îmbogăţit în ultimul an cu 10 mld. dolari. Averea sa a ajuns la 47 mld. dolari datorită relansării pieţelor financiare, precum şi a investiţiilor făcute la Goldman Sachs, General Motors şi Burlington Northern Santa Fe.

lakshmi-mittalLakshmi Mittal - Preşedintele ArcelorMittal

Domiciliu: Londra, Marea Britanie
Avere: 28,7 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 5

În 2004 Mittal a plătit 128 mil. de dolari pentru locuinţa sa cu 12 dormitoare din selectul cartier Kensington, din Londra. Pe lângă o piscină interioară şi o baie turcească, reşedinţa lui Lakshmi Mittal dispune de un garaj pentru 20 de maşini.

Preşedintele gigantului de oţelării ArcelorMittal este al doilea miliardar de origine indiană din top 5, cu o avere de aproape 29 mld. dolari, după Mukesh Ambani.

larry-ellisonLarry Ellison -  fondatorul Oracle

Domiciliu: Woodside, California
Avere: 28 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 6

În ultimii câţiva ani, fondatorul Oracle a cheltuit peste 200 mil. dolari pentru o serie de proprietăţi din Malibu. Reşedinţa sa în stil japonez este, însă, în Woodside şi l-a costat cât toate locuinţele din Malibu, adică 200 mil. dolari.

Lawrence Ellison ocupă locul şase în topul bogaţilor lumii, cu o avere de 28 mld. dolari.

michael-dellMichael Dell - CEO Dell

Domiciliu: Austin, Texas
Avere: 13,5 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 37

Construită în 1997, locuinţa de peste 3.000 de metri pătraţi din Texas are opt dormitoare, o sală de conferinţe şi piscină interioară. Localnicii îi spun Castelul datorită zidurilor înalte şi a securităţii sporite.

Michael Dell, fondatorul şi CEO al companiei Dell, are o avere de 13,5 mil. dolari şi ocupă locul 37 în ultimul clasament Forbes.

Sursa: Money.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...