logo-fotoimob-diafragmaAșa cum arată statisticile oficiale, în România nu a existat criză imobiliară decât în 2009. Tot conform cifrelor, numărul agențiilor imobiliare a scăzut în ultimii ani în țara noastră. Dar, ceea ce este mai important, a crescut nivelul profesional și de pregătire a brokerilor care activează în piață. Și acest lucru se vede în calitatea serviciilor pe care le oferă. Ca o evoluție firească s-a simțit nevoia unor diferențieri și din punct de vedere al metodelor de promovare a proprietăților imobiliare.

De aceea, FotografieImobiliară.ro a impus un nou standard în domeniu: tururile virtuale (360 de grade). Acestea oferă un avantaj incontestabil și agențiilor și clienților: scutirea de drumuri inutile și, implicit, realizarea de economii de timp și de bani. Astfel, un client poate viziona proprietățile imobiliare ce îl interesează direct de pe calculator, fără a mai fi nevoit să se deplaseze decât dacă este sigur că proprietatea se potrivește dorințelor sale.

Tururile virtuale îi scapă pe brokeri de turiști imobiliari și pe clienți de bătăi inutile de cap. Turul virtual este mult mai mult decât o poză în care vezi doar o parte din cameră. În turul virtual vezi toată proprietatea imobiliară (toate camerele în totalitate). Vizualizând un tur virtual este ca și cum ai vizita proprietatea imobiliară respectivă, dar fără să te deplasezi până acolo. Totul din fața calculatorului. Iar dacă îți place o proprietate, când te duci să o vizitezi o și cumperi. Acesta este viitorul într-o lume în care nu avem timp de pierdut. Iar piața imobiliară trebuie să se adapteze la cerințele prezentului.

Costuri mici, beneficii mari

În plus, conform parteneriatului încheiat de FotografieImobiliară.ro cu Asociația Brokerilor Imobiliari (ABI) și cu softul Pitagora, costul unui tur virtual este foarte mic, nu doar în comparație cu avantajele. Investiția a 100 de lei (pentru brokerii ABI sau cei care folosesc softul Pitagora) sau a 200 de lei (pentru orice alt broker) este una mai mult decât rezonabilă care poate fi recuperată doar din drumurile inutile pe care le-ar fi făcut cu vizionările cu clienți care nu sunt interesați de acea proprietate. Ca să nu mai vorbim despre telefoane, timp și stres.

Ideea propusă pieței de FotografieImobiliară.ro a fost bine primită. Imobiliare.net este primul portal de specialitate care a preluat și a promovat tururile virtuale, dar și fotografia panoramică. Pe acest portal pot fi deja vizionate mai multe tururi virtuale realizate de FotografieImobiliară.ro pentru câteva agenții. Așadar, potențialul și avantajele tururilor virtuale sunt deja apreciate. Viitorul vânzărilor în piața imobiliară a început deja. Tu ce mai aștepți?

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...