Volumetric vrea sa inceapa un proiect rezidential langa parcul Carol din BucurestiDezvoltatorul spaniol Volumetric, care anul trecut a finalizat constructia unui bloc de locuinte in Brasov, exclusiv din fonduri proprii, vrea sa inceapa in acest an constructia unui complex rezidential in Bucuresti pe un teren achizitionat recent pe fosta platforma Pepsi, din zona Parcul Carol, scrie Mediafax.

Compania a finalizat cumpararea unui teren de 5.300 de metri patrati in zona Parcul Carol-Filaret, pe fosta locatie a fabricii Pepsi, pentru care negociaza din 2010.

“Terenul este o parte din platforma Pepsi, care are o suprafata de circa 16.000 de metri patrati. Aceasta suprafata a fost retrocedata fostului proprietar si dupa un proces lung de

due-dilligence am reusit sa incheiem tranzactia”, a declarat Dan Flesariu, directorul general al Volumetric Romania.

El a mentionat ca nu poate sa ofere detalii despre proiect deocamdata si nici despre valoarea tranzactiei pentru ca ar influenta firmele de constructii care ar fi interesate sa participe la licitatia de selectare a contractorului general.

“Am platit un pret bun pe terenul din Bucuresti, mult mai putin decat am platit pe terenul de 4.000 de metri patrati din Brasov in anul 2007″, a precizat Flesariu, adaugand ca proiectul va fi adaptat la cererea din Bucuresti si ca va veni cu preturi foarte competitive.

Reprezentantul dezvoltatorului spaniol a aratat ca cel mai probabil complexul va avea dimensiunile celui din Brasov, care totalizeaza 156 de locuinte.

Constructia ar putea incepe in ultimul trimestru din acest an si va dura aproximativ un an si jumatate.

Volumetric a finalizat in vara anului trecut primul proiect rezidential din Romania, la Brasov, investitie de 25 de milioane de euro, sus?inuta din fonduri proprii.

“Am vandut jumatate din locuinte si credem ca pana la sfarsitul anului vom reusi sa le vindem pe toate. Avem un ritm de vanzare de 7-8 apartamente pe luna, un ritm foarte bun. In Brasov exista persoane interesate sa cumpere locuinte care depind de vanzarea altor proprietati sau sunt mici intreprinzatori care depind de materializarea unor indicatori”, a adaugat Flesariu.

Pentru a sprijini acesti clienti, Volumetric ofera posibilitatea platii a jumatate din contravaloarea apartamentului, iar dupa un an sa fie achitata si diferenta. In aceasta perioada, cumparatorul se poate muta in apartament.

Flesariu a mentionat ca fondurile obtinute din vanzarea locuintelor din Brasov vor fi utilizate pentru constructia ansamblului din Bucuresti.

Pe de alta parte, el a aratat ca Volumetric este interesat sa dezvolte si alte proiecte in Bucuresti, dar ca prefera asocierea cu proprietari de terenuri.

“Preferam aceasta idee pentru a dezvolta impreuna cu proprietarii de terenuri, dar negocierile sunt anevoioase atata timp cat proprietarii sunt inca blocati mental la un anumit pret”, a aratat Flesariu.

El a mai spus ca in prezent preturile terenurilor din Bucuresti pornesc de la 150 de euro pe metru patrat, iar costul de constructie in cazul apartamentelor este de 400-450 de euro pe metru patrat construit.

Grupul Volumetric, infiintat in Spania, are activitati in domeniul imobiliar, energii alternative, in servicii medicale si industrie alimentara. Incepand cu anul 2006, Volumetric s-a extins pe piata imobiliara din Polonia, Ungaria si Romania.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...