Vom face cumparaturi la noul Cocor din luna mai? Managementul: Sanse 50-50. Analistii: Foarte dificil, spre imposibilProprietarii magazinului Cocor, aflat in renovare de aproape doi ani, si-au revizuit pozitia vizavi de inaugurare. Daca anterior au spus ca aceasta va avea loc in primavara lui 2010, luni au introdus o conditie in ecuatie. “Deschidem in luna mai, insa numai daca inchiriem cel putin 85% din spatii”, spun ei. Care este miza? Deschiderea magazinului Cocor in luna mai, la un grad de ocupare atat de ridicat, ar putea fi un semnal pozitiv pentru piata de retail. Totusi, specialistii cred ca sansele sunt mici.

Situatia actuala a cererii de spatii comerciale i-a determinat pe oficialii Cocor SA sa isi conditioneze deschiderea de un grad optim de inchiriere, care insa este dificil de atins in aceasta perioada in care se poarta mai degraba inchiderile, decat deschiderile de magazine.

Reprezentantii Cocor SA au anuntat, printr-un comunicat remis Rasdaq, ca redeschiderea magazinului cu acelasi nume din Bucuresti in luna mai este conditionata de atingerea unui grad de inchiriere de peste 85%, fara a preciza la cat se situeaza in prezent nivelul de preinchirieri.

Reprezentantii societatii Cocor spun ca sansele sa se atinga acest grad de ocupare sunt de 50%-50%, avand in vedere conditiile actuale de piata.

“Nu pot preciza gradul actual de preinchiriere, dar acesta este mai mic de 85%. Nu vorbim de o diferenta de cateva procente, ci de una mai mare”, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Mirela Mihailescu, directorul comercial al Cocor Store.

La randul lor, analistii imobiliari considera ca va fi foarte dificil ca magazinul sa fie deschis pana in luna mai. Aceasta deoarece la ora actuala, gradul de preinchirieri din magazin nu atinge limita de 85%, iar brandurile de lux au nevoie de mai mult timp pentru amenajarea magazinelor.

“Bineinteles, depinde si de cat spatiu a fost precontractat pana acum”, a spus un reprezentant al unei firme de consultanta imobiliara din top 5 la nivel national. “Chiar daca s-ar inchiria spatiul pana la acest nivel pana in mai, magazinele de lux au nevoie de 2-3 luni pentru a-si amenaja spatiile, iar in perioada verii nu se poate deschide un mall. Deschiderea in luna mai, in aceste conditii, pare foarte dificila, spre imposibila”, a adaugat acesta.

“Este foarte dificil pentru piata de acceptat un astfel de concept (Cocor se va pozitiona ca un magazin cu branduri de lux-n.r.) in aceasta perioada de criza. In plus, proiectul a fost perceput ca fiind inactiv de multi retaileri, asa ca nu s-au ‘ingramadit’ sa inchirieze spatii aici”, a spus un alt analist imobiliar de la o firma importanta din Bucuresti.

Reprezentantii Cocor spun ca daca nu se va atinge acest grad de ocupare pana in mai, magazinul se va deschide in septembrie.

Cocor SA a investit 18 milioane euro pentru renovare generala, parcare pentru 200 de autoturisme, mediafatada si marirea suprafetei inchiriabile a magazinului cu 30%, pana la 9.500 mp.

Suprafata construita totala a magazinului este 24.000 mp. Proprietarul complexului vrea ca 60% din noii chiriasi sa fie branduri de prestigiu, iar restul, branduri high-end raspandite la scara larga.

Cocor SA este o companie publica listata la Bursa de Valori Bucuresti. Grupul Cocor detine, de asemenea, un hotel de 4 stele, localizat pe malul Marii Negre, in statiunea Neptun, cu o capacitate de 120 camere si un spa de 5 stele, de 3.000 mp. Cocor Spa a fost lansat in primavara anului 2009.

Sursa: Dailybusiness

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...