Vrea Marea Britanie sa vanda Stonehenge pentru a-si achita datoria publica?Datoria naţională a Marii Britanii poate fi plătită fără dubii, proprietăţile şi monumentele istorice ale regatului costă destul de mult.

La această concluzie a ajuns un studiu al site-ului britanic  FindaProperty.com, la care au participat mai mult de 500 de agenţi imobiliari. Astfel, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Marea Britanie, Stonehenge, dacă ar fi scos la vânzare, ar costa 51 de milioane de lire sterline, relatează The Telegraph.co.uk.

10 Downing Street, reşedinta premierului britanic, a fost evaluată la 5,2 milioane de lire sterline iar Castelul Windsor (Windsor Castle), cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume, una din reşedinţele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a, la 390,9 milioane de lire sterline.

“Potrivit acestor evaluări, Guvernul şi Coroana deţin suficiente propietăţi pentru a plăti datoria naţională. Desigur, ştim că aceste monumente nu vor fi niciodată scoase la vânzare, însă, ţinând cont de faptul că preţul proprietăţilor a crescut cu 10% în ultimul an. ne-am gândit că ar fi amuzant să vedem un consens al pieţei în privinţa valorii acestora”, a spus Nigel Lewis, analist pe imobiliare la FindaProperty.com.

Potrivit studiului realizat de FindaProperty.com, Brighton Pavillion, palatul cel mai excentric al Marii Britanii, ar costa 51,9 milioane de lire sterline iar Blackpool Tower, care imită Turnul Eiffel, la 60 de milioane de lire sterline.

“Este o provocare pentru agenţii din imobiliare, mai familiari cu evaluarea zonelor suburbane, să acorde o valoare reală castelului regal sau monumentelor istorice şi a existat un consens surprinzător în rândul agenţilor cu care am vorbit”, a adăugat Lewis.

În ciuda startului anevoios din 2010, preţurile caselor din Marea Britanie au simţit o revigorare covârşitoare anul trecut. Creşterea anuală a preţurilor caselor a înrgistrat, luna trecută, o creştere de două cifre, pentru prima dată în ultimii aproape trei ani, după ce în 2008, acestea au scăzut cu 16%, din cauza crizei financiare globale.

Sursa: Money.ro

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...