Societate Profesionala Notariala "Concordia"

Notari Publici Asociati Daniela Negrila, Meda Gagiu, Iulia Silvia Stefan si Camelia Elena Dinu


Contact: 021.320.80.27, 021.320.38.51, 0740.020.009

Web: http://www.notariatbucuresti.eu/


Adresa:
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35, sc. 2, ap. 37, 38, 42.

Program:
Luni - Vineri: 08:00 - 20:00, Sambata: 10:00 - 14:00


[Calculator taxe notariale]
0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Dana a intrebat:
Vreau sa vand apartamentul, cumparatorul are posibilitatea de a obtine o parte din valoarea convenit de parti prin programul "Prima Casa". Cum procedam cu diferenta de achitat de catre cumparator. Se poate face un act separat?


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua! La articolul privind plata prețului se precizează faptul că plata pretului se face parte din credit acordat cumparatorului prin programul Prima Casa, parte din surse proprii ale acestuia. Toate cele bune!


Sofia a intrebat:
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care ar fi taxele notariale pentru un credit ipotecar de 35 000 euro? Ce taxe trebuie platite notarului la semnarea contractului de credit cu ipoteca pentru suma mai sus mentionata? Va mutumesc !


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Taxele pentru contractul de credit ipotecar, calculate la cursul de 4,44/1 Euro sunt următoarele: onorariu 942 lei, taxa ANCPI ( intabularea) 255 lei. Toate cele bune!


Sofia a intrebat:
Buna ziua! 1.Inaintea casatoriei sotul meu a contractat un imprumut ipotecar cu care sa ne construim casa. Am fost obligati sa contractam imprumutul doar pe venirul sotului meu pentru ca eu lucrez la o socitate in insolventa si banca nu accepta asemenea venituri si daca am fi fost casatoriti la scoringul pe care il obtinea sotul meu...eu il trageam in jos si nu ar fi obtinut suma de care era nevoie.Fapt pentru care ne vom casatori dupa obtinerea creditului, dar toate actele de intabulare si proprietate pe casa construita vor fi numai pe numele lui[. Care poate fi modalitatea ca dupa casatorie sa pot fi si eu proprietar la 50% din casa construita avand in vedere ca o sa platim impreuna acest credit? 2. Viitorul sot a mai fost casatorit si sotia a decedat. In urma succesiunii , mostenitori pe apartamentul lui sunt el cu 50%+ 16.66%, copilul pe care l-au avut impreuna16.66% si fata sotiei din alta casatorie 16.66%.Intrebarea este in ce conditii acest apartament se poate vinde?Multumesc


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Pentru casa contracata doar pe numele soțului se poate face după căsătorie o donație între soți sau un contract de vanzare cumpărare. Pentru mai multe detalii vă asteptam la sediul biroului nostru. Toate cele bune!


susu cristina a intrebat:
buna ziua ! doresc sa vand un apartament cumparat in 2003, insa, in contractul de vanzare cumparare de la aceea vreme este stipulat "lotul nr 1" in loc de "apartamentul nr 1"...notariatul unde se doreste perfectarea noului act de vanzare cumparare, spune ca nu este corect, si ca trebuie refacut contractul de vanzare cumparare. ce trebuie facut? multumesc.


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Adresati-va in primul rand notariatului unde a fost incheiat contractul din 2003. Pentru mai multe detalii va asteptam cu actele de proprietate la sediul biroului nostru din Mun. București, Calea Vitan nr. 108. Toate cele bune!


alexandru a intrebat:
Buna ziua, Daca am facut cununia civila in sectorul 6 trebuie sa divortam la un notar din acelasi sector sau putem apela la un notar din orice sector al Bucurestiului?


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Puteți apela la orice notar public din Mun. București. Pentru depunerea documentelor va stam la dispozitie de luni-vineri în intervalul orar 08.00-20.00. Toate cele bune!


Costel a intrebat:
Buna ziua, Pentru a face o procura de la distanta, ce este necesar si cum se procedeaza? Multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Daca mandantul se află în alta tara, trebuie sa mearga la ambasada sau consulatul Romaniei din acel stat. Toate cele bune!


Mihaela Adam a intrebat:
Buna ziua. As dori sa stiu daca un mandant poate imputernici doi mandatari pentru vanzarea aceluiasi imobil si daca acest lucru este legal. Va multumesc.


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua! Se poate să faceţi o procură prin care să împuterniciţi mai multi mandanţi, ca impreună sau separat, sa se ocupe de vanzarea imobilului. Vă asteptam la sediul biroului pentru pregatirea documentului. Toate cele bune!


Marioara I. a intrebat:
Buna ziua, va deranjez cu o intrebare. Sotul meu are o locuinta cumparata inaintea casatoriei (cu banii de avans de la parinti si inapoiati dupa nunta; mai sunt rate de platit la banca la aparatament), nu are copii, cine are dreptul la mostenire? Mentionez ca nu au bunuri comune, doar mobila din casa. Mai traiesc parintii si fratii sotului. Va multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, În situaţia în care sotul dvs a decedat, la succesiune vin: sotia, părintii si fratii. Daca sotul dvs este in viata, se pot face testamente reciproce. Pentru mai multe detalii va asteptam la sediul biroului nostru pentru a discuta în amanunt speta dvs. Toate cele bune!


Costel a intrebat:
Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca la semnarea unui precontract de vanzare casa vila prin credit bancar, este necesar certificatul energetic. Stiu ca la finalizarea tranzactiei este absolut necesar, dar la precontract este? Va multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua La semnarea promisiunii bilaterale de vânzare cumpărare nu este necesar, dar având în vedere faptul că pentru achiziţionarea imobilului se va utiliza credit bancar, banca îl solicită înainte semnării contractului de vânzare cumpărare.


Corina C a intrebat:
Buna ziua! Lucrez de 5 luni full time, pe perioada nedeterminata si salariu de 2700 lei. Sunt eligibila pentru contractarea unui credit Prima Casa daca inainte am lucrat cu jumatate de norma timp de aproape 2 ani si un salariu de 800lei? Se va lua in considerare la calculul scoringului si venitul de la fostul loc de munca sau strict numai venitul pe ultimele 5 luni? Multumesc anticipat!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua. Dupa cum v-au cominicat si colegii nostri mai sus aceste probleme tin de fiecare unitate de credit in parte. Dupa aprobarea acestora va veti prezenta la sediul unui birou notarial pentru intocmirea actelor necesare dosarului pentru Prima Casa.


cornel g a intrebat:
am divortat dupa 10 ani de casnicie,si a trebuit sa parasesc domiciliul conjugal,find proprietatea sotiei.cu banii de la nunta si din veniturile salariale am cumparat masina si renovat locuinta.lcu un an jumatate inainte de divort am luat un credit de 4000 E,si acum platesc singur,.am vreun drept de despagubire ? VA MULTUMESC !


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Vă recomandăm să vă adresati unui avocat. Toate cele bune!


Razvan Sandu a intrebat:
Buna ziua, bunica mea are 89 de ani si vrea sa-mi faca contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere. E nevoie de un certificat medico legal?


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Da, este nevoie de un certificat medico-legal. Pentru mai multe informatii, va asteptam la sediul biroului nostru notarial. Toate cele bune!


Dinu Stelian a intrebat:
Buna ziua! Detin o mostenire in urma unui act de succesiune cu tatal si fratele meu si as dori sa stiu daca se poate face un act din care sa se specifice exact care este partea mea (doresc o parte din curte pentru a face ceva separat de restul casei) si daca pot trece si o alta persoana cu drepturi egale pe partea mea. Va multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua. Dupa cum au specificat colegii nostri mai sus, se poate - binenteles cu acordul tuturor coproprietarilor - efectua un partaj cu dezliprea partii dorite de dumneavoastra si apoi efectua o instrainare. Pentru detalii este bine sa va programati la o consultatie la un birou notarial. Toate cele bune


Valentin Cosma a intrebat:
Buna ziua! Ce valabilitate are o procura speciala pe care se mentioneaza "valabila pana la revocarea expresa"? Este valabila pe o perioada nedeterminata sau se aplica prevederile legale care specifica perioada limita de 3 ani?


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Daca în procură nu este mentionata valabilitatea, aceasta este valabila pe un termen de 3 ani. Toate cele bune!


Roxana a intrebat:
Un credit negarantat aflat in executare silita poate fi preluat de coplatitor prin declaratie la notar, in urma unui divort? Astept un raspuns, multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua Va sfatuim sa va adresati unitatii de credit in cauza. O declaratie notariala nu va va fi suficienta. Toate cele bune


ioana a intrebat:
Buna ziua, Doresc sa vand unui dezvoltator un teren pentru care voi primi la vanzare parte din pret iar in contul restului de pret doresc ca dezvoltatorul sa imi dea 3 apartamente. Ce contract ma sfatuiti sa fac, dezvoltatorul doreste sa faca initia doar vanzarea pe teren, pentru apartamente ce act as putea face ? Multumesc.


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua. Este, dupa cum au mentionat colegii nostri mai sus o discutie complexa. Exista posibilitatea asocierii in participatiune, a vanzarii si promisiunii de vanzare, dar exista si alte variante ce vor fi analizate de notarul public in functie de situatia concreta. Indicat este sa solicitati o consultatie unui notar public astfel incat sa alegeti cea mai avantajoasa optiune pentru situatia dumneavoastra. Toate cele bune