Societate Profesionala Notariala "Fidelis"

Notari Publici Mitrea Manuela, Tesu Simona Diana si Ivanica Magdalena


Contact: 021.316.06.60, 021.316.06.69


Adresa:
Str. Buzesti, nr. 74, et. 8.

Program:
Luni - Joi: 10:00 - 17:00, Vineri: 10:00 - 14:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - PIATA VICTORIEI
Sector 1 - BUZESTI


Notar Public Damiela - Camilia Pop


Contact: 021.210.32.32, 0754.500.642, 0758.877.282


Adresa:
Str.Buzesti,Nr.61, Bl.A6, Sc.1, Et.1, Ap.4, Interfon 1

Program:
Luni - Joi: 09:30 - 17:00, Vineri: 09:30 - 15:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - PIATA VICTORIEI
Sector 1 - BUZESTI


Pag 1 / 1:  10 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Matei Eugen a intrebat:
Doresc sa intru in posesia unei garsoniere care se află in proprietatea unei rude apropiate, din Bucuresti, sector 4. Cum este mai avantajos sa facem actele de prorietate, prin Contract de vanzare cumparare sau prin act de donație? Ce acte sunt necesare in ambele cazuri si care ar fi diferenta intre ele din punct de vedere costuri. Multumesc.


Notar Public Damiela - Camilia Pop (birou notarial in zona BUZESTI):
Cel mai avantajos este sa faceti actul juridic care reprezinta realitatea de fapt și anume: - daca platiti un pret pentru acea garsoniera va recomand contract de vanzare cumpărare -daca primiti „cadou” garsoniera va recomand contract de donație - daca in schimbul garsonierei va obligati sa întretineti acea ruda apropiată, va recomand contract de întreținere.


Alina Maricescu a intrebat:
Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, care este cea mai ieftina si clara metoda de a vinde un aparatament in calitate de proprietar, cand exista si bunica de 90 de ani cu drept de uzufruct viager (exista expertiza de discernamant de la inml). Modalitatea sa fie acceptabila si pentru potential cumparator cu credit bancar. Scopul este de a cumpara apoi un apartament mai mic, ca sa putem acoperi cu diferenta macar o perioada, cheltuielile de ingrijire ale bunicii. O alta intrebare este daca dreptul dansei de uzufruct se transfera automat asupra noului apartament. Este suficienta procura din partea bunicii pentru vanzare? Multumesc, Alina Maricescu


Notar Public Damiela - Camilia Pop (birou notarial in zona BUZESTI):
Doamna Maricescu, Metoda corecta de a vinde un apartament care este grevat de un drept de uzufruct viager consta in a instraina concomitent atat nuda proprietate cat si dreptul de uzufruct. Vanzarea dreptului de uzufruct viager se poate face si printr-un imputernicit, cu o procura speciala. Cat priveste dreptul de uzufruct viager,acesta nu se transfera automat la achizitia unei noi proprietati, el se creaza cu acordul viitorului beneficiar, putand fi reprezentat la semnare tot printr-o procura speciala. Taxele aferente sunt aceleasi ca si la o vanzare obisnuita. Pentru detalii, va putem da consultanta la sediul biroului notarial.