Birou Individual Notarial Enache Marina Cecilia


Contact: 021.312.94.11, 0727.713.998


Adresa:
B-dul Uverturii nr 43, bl. 1, sc. 5, parter, ap. 163

Program:
Luni - Vineri: 10:00 - 17:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - MILITARI
Sector 6 - UVERTURII


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache


Contact: 031.409.47.90, 0757.099.909


Adresa:
Bd. Iuliu Maniu, nr. 17, bl. 21P, sc. 2, parter, ap. 42, interfon 42.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 15:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - MILITARI
Sector 6 - POLITEHNICA


Pag 1 / 1:  10 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Oana Ispasoiu a intrebat:
Se vinde un imobil pentru pretul total de 996.200 RON. Imobilul este proprietatea a doua surori, in cote egale de 1/2 parti. Intrucat pretul depaseste plafonul de 450.000 RON as dori sa stiu cat impozit trebuie sa achite fiecare dintre cele doua coproprietare avand in vedere ca suma pe care o incaseaza este de 498.100 RON/persoana – contribuabil. Apelez la parerea dumeavoastra intrucat variantele care mi-au fost prezentate in doua birouri notariale, sunt total diferite. Varianta 1: Pretul total de 996.200 lei RON – 450.000 lei RON = 546.200 RON la care notarul aplica 3% si rezulta suma de 16.386 RON ceea ce insemna cate 8193 RON pentru fiecare dintre vanzatoare. Varianta 2: Pretul pentru fiecare vanzatoare 498.100 RON – 450.000 RON = 48.100 RON la care notarul aplica 3% si rezulta suma de 1443 RON pentru fiecare dintre vanzatoare. Va multumesc!


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Buna ziua! Impozitul se calculeaza astfel: PRET - 450.000 LEI, iar diferenta se inmulteste cu 3%. Apoi se imparte la 2. Deci varianta 1. Sunt norme primite de la ANAF referitor la modul de calcul al impozitului.


chitu sabina a intrebat:
buna ziua ! In lun mai 2017 mama mea a cumparat un apartament intr-un bloc nou in curs de executie prin antecontract de vanzare cu TVA 5%. In august 2018 mama a decedat si blocul nu era inca terminat,iar eu, ca unic mostenitor, am mostenit toate bunurile ei, deci si acesta promisiune de vanzare unde mai are de achitat ultima trnsa de 8100Euro. Mentionez ca in antecontract era trecut ca procurator de fonduri fiul meu care a si platit avansul de 32300Euro. Acum constructorul imi spune ca mie trebuie sa-mi recalculeze pretul apartamentului cu tva 19%, deoarece eu am cumparat acum 3 ani o locuinta cu TVA 5%. Este corect din moment ce eu am mostenit acest apartament purtator de TVA 5% ? Sau notarul care a facut succesiunea nu trebuia sa-i artibuie acest apartament fiului meu care a dat banii ? Multumesc.


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Buna ziua! Da, este corect. Atata timp cat contractul de vanzare nu s-a semnat si mama dvs nu a devenit proprietar, dvs ati mostenit dreptul de a cumpara apartamentul. Dvs veti cumpara apartamentul asa ca dvs trebuie sa indepliniti conditiile de tva 5%. Fiul dvs este doar procurator de fonduri, nu cumparator.


MIHAELA POPA a intrebat:
Buna ziua, Care este procedura in cazul in care antecontractul incheiat la notariat pentru un credit prima casa expira in cateva zile ? Dosarul meu fiind acum la FNGCIMM ? In antecontract era specificat faptul ca pana la expirare vanzatorul trebuie sa aiba diferenta de bani de la banca in contul lui. Imposibil sa se intample asta dosarul find inca la FNGCIMM. Avansul l-am achitat vanzatorului si mi-l returneaza doar daca banca imi refuza dosarul. Va multumesc !


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Va prezentati la biroul notarial unde s-a semnat antecontractul si solicitati prelungirea acestuia, cu acordul tuturor partilor. Daca vanzatorul nu este de acord sa prelungeasca, se aplica clauzele din promisiune.


George a intrebat:
Buna ziua, Se mai percepe vreun impozit pentru un imobil vandut in termen de 3ani de la cumpararea acestuia - aici vorbind de un apartament cu valoare sub 450 000lei Multumesc


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Buna ziua! Daca pretul este sub 450.000 lei, nu se mai plateste impozit, indiferent de data dobandirii.


doina a intrebat:
Am facut rezervarea unui apartament nou care este constructie si care in 2 luni s-ar finaliza constructia. Urmeaza sa fac antecontractul si m-ar interesa ce acte ar trebui sa contina dosarul vanzatorului ? pentru siguranta mea. Vanzatorul imi impune sa fac tranzactia la notarul propus de el, ca altfel el renunta si nu mai vinde apartamentul. Ce spuneti de aceasta situatie. Ce pot face ? Multumesc frumos.


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Buna ziua! Este de inteles ca va solicita sa apelati la notarul cu care lucreaza in mod curent intrucat toate actele de proprietate, inclusiv dezmembrari si alipiri se gasesc la acel notar si i-ar fi foarte dificil sa le adune din nou pe toate si sa mearga la un alt notar doar pentru o tranzactie. De altfel, notarul respectiv cunoaste foarte bine situatia juridica a imobilului. Pentru a intelege mai bine situatia adresati-va in prealabil notarului in cauza pentru a va oferi toate lamuririle necesare.


Erhan Eugenia a intrebat:
In actul de succeiune finalizat acum o saptamana , notarul a supraevaluat valoarea apartamentului. Mi s-a spus ca este minimum grilei notariale. Apartamentul valoreaza 35-40000 euro si in act a trectut 56000 . Am platit 4000 lei. In plus s-ar putea sa creasca si impozitul la stat pe acest apartament. Se poate modifica acum pretul apartamentului din Certificatul de mostenitor legatar?


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Daca este o eroare se poate rectifica certificatul de mostenitor. Trebuie sa va adresati notarului care a eliberat certificatul de mostenitor intrucat exista niste norme legale in functie de care se calculeaza onorariul notarial.


popescu adriana a intrebat:
In contractul de vanzare POPESCU - ANGhELESCU Transmiterea proprietatii si autentificarea contractului de vanzare se fac după intrarea banilor in contul vanzatoarelor sau la o data anterioară ? Astept raspuns urgent la această solicitare.


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Transmiterea proprietatii se realizeaza la data autentificarii contractului de vanzare cumparare. Pentru alte informatii referitoare la contract, va rog sa va adresati direct biroului/notarului care va instrumenta actul.


CARMEN a intrebat:
Buna ziua, am cumparat un apartament pe numele baiatului in care vom locui si noi, in valoare de 97 000 euro + tva de 5% pe care l-am achitat integral la semnarea promisiunii bilaterale iar in cadrul aceleiasi promisiuni am platit un avans pentru un loc de parcare suprateran( facturat cu 19% tva). Zilele acestea urmeaza sa încheiem CVC-ul si sa achitam si deiferenta la locul de parcare dar am fost sunati de catre Vanzator si ni s-a spus ca de fapt pretul apartamentului cu cel al locului de parcare depasesc 450 000 lei si ca baiatul nostru ( cumparatorul) trebuie sa cesioneze locul de parcare sotului meu ca sa nu platim tva de 19% la toata tranzactia(97 000 + 4000 parcarea). Este corect?


Notar Public Andrei - Claudiu Manolache (birou notarial in zona MILITARI):
Buna ziua! Da, este corect. In urma unor controale efectuate de ANAF, s-a stabilit sa se procedeze exact cum v-a spus dezvoltatorul.