IMOBILIARE .NET                                    
Cautare avansata
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin


Contact: 021.230.37.62, 031.438.18.44, 021.230.81.03, 0726.186.573


Adresa:
P-ta Charles de Gaulle, nr. 2, et. 1, ap. 2 (colt cu Calea Dorobanti nr. 258).

Program:
Luni - Vineri: 09:00 - 17:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - AVIATORILOR
Sector 1

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Alina a intrebat:
Buna ziua, In 2006 dupa decesul tatalui am facut succesiunea,mostenitori sunt doar eu, fiu, si mama, am renuntat la mostenire in favoarea mamei mele la notar.Mostenirea se compunea din 2 apartamente, insa pe certificatul de mostenitor apare succesiunea facuta doar pe un apartament, cu toate ca atunci notarul ne-a precizat ca mostenirea se poate face doar pe toata masa sucesorala. Acum dupa 10 ani am scos un extras de carte funciara pe un apartament ( al doilea s-a vandut) si apare proprietar mama si tata. Acelasi notar imi spune acum ca succesiunea s-a facut doar pe un apartament. Cum este corect, ce sa mai cred? Va rog sa ma lamuriti dvs. Multumesc.


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, se pare ca succesiunea s-a facut doar pe un apartament, din ceea ce povestiti .Din pacate trebuie sa faceti un supliment la certificatul de mostenitor emis atunci, in care sa includeti si acest apartament.


BARASCU SIMONA a intrebat:
Cum se calculeaza valoarea unui teren situat in sat Ciofliceni comuna Snagov In conditiile in care satul Ciofliceni nu este cuprins in grila notarilor publici?


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Vino cu actele la birou si le calculam.


Topoloiu Adrian a intrebat:
Buna ziua. Doresc sa stiu care sunt taxele de platit catre notariat si impozitul catre stat la vanzarea unui apartament(detinut mai mult de 3 ani) in valoare de 49000 euro, si apoi doresc sa cumpar o casa noua in valoare de 85000 euro cu un credit ipotecar de 25000 euro. Cu stima Topoloiu Adrian


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, daca doriti un raspuns exact, actele de proprietate trebuie prezentate unui notar public, care, in cadrul unei consultatii profesionale, face verificarile necesare si obligatorii, potrivit legii si regulamentului notarilor publici. Multumim pentru intrebare.


iordache a intrebat:
buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament cu programul Prima casa si as vrea sa stiu care sunt chetuielile notariale. Valoarea apartamentului este 58800 Euro


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Pentru achizitie prin programul Prima casa aveti reducere de 30% la onorariu la Incheierea contractului. Bancile cer incheierea si a unui antecontract cu plata unui avans minim. Pentru antecontract costurile sunt: 248lei onorariu si tva si 100 lei extras de carte funciara(cf) pt.informare si notare in cf. Pentru contractul de vinzare-cumparare, 2440lei onorariu si tva, 80lei + 397 lei tarife de cf, iar in cazul vinzatorului persoana fizica, acesta datoreaza impozit pe venitul din transferul proprietatii imobiliare, 2% sau 3%, dupa caz. Puteti sa va adresati biroului nostru notarial: SPN SILVANA-BRÎNDUŞA TROFIN şi NICOLETA CHIRPISIZU Licenţa de funcţionare nr.2533/2225/12.12.2013 Bucureşti, Piaţa Charles De Gaulle nr. 2, Colţ cu Calea Dorobanţi nr. 258, et. 1, ap. 2, sector 1 Tel.: 031.438.18.44, 0726.186.573, Fax: 021.230.81.03


muresan carmen a intrebat:
Buna ziua, Intrebarea mea este daca o persoana care a mostenit un apartament in urma mortii mamei si a surorii, poate face un testament daca nu a facut succesiunea decat dupa moartea mamei, a surorii nu???? ea este singura mostenitoare dupa moartea lor. Multumesc


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Puteti face testament in acest caz. SPN SILVANA-BRÎNDUŞA TROFIN şi NICOLETA CHIRPISIZU Licenţa nr. 2533/2225/12.12.2013 Bucureşti, Piaţa Charles De Gaulle nr. 2, Colţ cu Calea Dorobanţi nr. 258, et. 1, ap. 2, sector 1 Tel. 021.230.37.62; 031.438.18.44; 0726186573


corlaciu ioan a intrebat:
Asi dori sa va intreb la ce pret aproximativ se ridica toate taxele pentru> 1 cumparare 500m patrati teren extravilan 2 intabularea,si parcelarea Va multumesc astept raspuns


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Trebuie sa prezentati actele de proprietate pe care le detineti unui notar public, pentru a va face estimarea in functie de localitatea si valoarea din Ghidul notarial al proprietatilor imobiliare.


elena vlad a intrebat:
in urma partajului,casa mi-a fost atribuita mie,cu obligatia de ai plati sotului sulta el este titularul de contract,cat am fost casatoriti eu nu am fost trecuta in actele casei acum eu voi fi proprietara si as dori sa stiu daca numai eu trbuie sa platesc impozitul catre stat sau impreuna? ap l-am vandut cu 61500 si as dori sa stiu cat trebuie platit? eu am 38% din valoarea casei,iar el 62%


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Proprietarii, in functie de cota parte de proprietate, datoreaza impozitul local, calculat de functionarii Directiei Impozite si Taxe Locale, pe baza actelor prezentate.


Marcel Danes a intrebat:
Buna ziua, pentru impartirea unui teren este suficienta o declaratie de cota a pamantului sau mai e nevoie si de alte documente? Am consultat mai multi notari si am primit pareri diferite. Multumesc


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Impartirea terenului prin Act de partaj se incheie pe baza declaratiilor coproprietarilor privind cota parte detinuta de fiecare si desigur pe baza actelor de proprietate, a certificatului de atestare fiscala si a extrasului de carte funciara pentru autentificare.


Georgeta a intrebat:
Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de uzufructul viager. Mama prietenului meu a incheiat cu parintii sai un contrat de vanzare – cumparare cu uzufruct viager. Acum, mama prietenului doreste sa-i vanda acestuia casa si terenul ce fac obiectul contractului de vanzare – cumparare cu uzufruct viager, iar bunicii lui sunt de acord. Ceea ce doresc eu sa stiu, este cum se procedeaza si ce acte sunt necesare, avand in vedere ca bunicii sunt persoane in varsta de 85 si, respectiv 83 ani. Multumesc anticipat.


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Bunicii care isi mentin uzufructul viager pot semna declaratia de acord pentru transmiterea proprietatii, in cadrul contractului de vinzare-cumparare dintre mama si fiu, autentificat de notarul public. Actele necesare sunt: actele de proprietate, intabularea si documentatia cadastrala, certificat de atestare fiscala, certificat de performanta energetica, adeverinta de la asociatia de proprietari, ultimele plati ale facturilor de utilitati. Notarul public obtine extrasele de carte funciara pentru autentificare.


Alina.Daniela a intrebat:
Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament in Bucuresti impreuna cu prietenul meu. Intrebarea mea este daca e posibil ca tatal prietenului meu sa fie imputernicit pentru amandoi, astfel sa fie nevoie doar de o singura procura? Va multumesc anticipat pentru raspuns!


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, desigur ca puteti sa dati amandoi o singura Imputernicire.


Moldovan Octavian a intrebat:
Buna ziua, locuiesc cu parintii, si as dorii sa trec jumatatea de casa pe mine impreuna cu 1,5ha de teren de langa casa, mentionez ca parinti au acte doar pe partea consruita (2 camera)in anul1960, iar partea mea a fost construita ulterior (2003)pe care nu am acte , ce se poate face si cat m-ar costa sa le intabulez pe mine?


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, In primul rand trebuie sa obtineti certificatul de atestare a stadiului realizarii constructiei, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale, procesul-verbal de constatare privind stadiul realizarii constructiei, certificatul de atestare fiscala, acte pe baza carora solicitati unei persoane autorizate ( in domeniul cadastral), intocmirea documentatiei cadastrale si inscrierea in cartea funciara a imobilului. Dupa primirea extrasului de informare care atesta intabularea proprietatii, orice notar va putea intocmi actul juridic potrivit, pentru transmiterea proprietatii de la parinti la Dvs. Costurile ( la primarie, la persoana autorizata, la OCPI-BCPI si la notar) se determina in functie de valoarea constructiei si a terenului aferent, stabilite prin certificatul eliberat de serviciul de taxe si impozite.


AdrianM. a intrebat:
Buna ziua. Cum se poate cumpara un apartament grevat de o ipoteca imobiliara de gradul 1, in valoare de aproximativ 110000 lei si care are notate ca sarcini interdictia de vanzare, inchiriere, dezmembrare, comasare si modificare structurala. Exista vreo posibilitate de a incheia un act de imprumut, promisiune de vanzare, etc. ? Mentionez ca tranzactia se face in familie. Multumesc anticipat.


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Proprietarul apartamentului va cere acordul scris al creditorului ipotecar, pe care il va primi, conditionat de stingerea creantei garantate de aprox.110000lei cu viramentul sumei de aprox.110000lei din pretul vinzarii, in contul creditorului ipotecar. Contractul de vinzare-cumparare va contine clauza privind acordul creditorului pentru vinzare, viramentul sumei necesare pentru stingerea ipotecii precum si acordul pentru radierea ipotecii din cartea funciara, conform adresei scrise a creditorului ipotecar. Ne puteti contacta pentru orice lamuriri suplimentare. SPN Trofin si Chirpisizu


Iulian a intrebat:
Este posibila vanzarea unui apartament in conditiile in care prorietarul are doar nuda proprietate?


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Se poate vinde doar nuda proprietate, cu acordul uzufructuarului (prin declaratie sau prin semnarea contractului de vanzare cumparare) sau daca acesta a decedat, dupa radierea uzufrutului din cartea funciara.
 
imobiliare.net © 2004 - 2019  |  Contact | Adauga proiectul tau |