IMOBILIARE
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale
Revista
Aplicatie de mobil


Calculator taxe notariale tranzactii imobiliare 2015


Introduceti pretul imobilului in Euro: Euro
Curs Euro: Lei
Pret imobil in Lei: Lei
Imobilul este detinut de vanzator de:
Imobilul va fi cumparat:
 
Taxe platite de vanzator
Impozit catre stat:
 
Taxe platite de cumparator
Onorariu contract vanzare-cumparare:
Onorariu contract credit:
Taxa intabulare:


Trimite calculul de mai sus pe adresa ta de email

Email:
Introdu codul:
  0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Iliaz Ferdi a intrebat:
Buna ziua! Intrebarea mea este daca aceasta procura generala este valabila si pentru inchirierea unui apartament? Am facut o incheiere de autentificare nr.1789 data 27 septembrie 2010,in valoare totala de 62 lei,care reprezinta o procura generala valabila pana la revocare in care subsemnatul Iliaz Ferdi o imputerniceste pe dra Morariu Marcela Mirela. In procura generala e mentionat <In realizarea mandatului, mandatara mea va efectua in numele meu si pentru mine orice acte si fapte juridice de conservare si administrare a bunurilor mobile si imobile,proprietatea mea.> Am citit ca- Actul juridic de administrare este actul care se indeplineste pentru ca bunurile ce alcatuiesc patrimoniul unei persoane fizice sau juridice sa-si realizeze destinatia prin utilizarea lor in limitele unei exploatari normale si mentinera lor in stare de functionare,ele ramanand de regula in proprietatea titularului,libere de orice sarcini(de ex.-inchirierea unui imobil). Va Multumesc.cornel g a intrebat:
am divortat dupa 10 ani de casnicie,si a trebuit sa parasesc domiciliul conjugal,find proprietatea sotiei.cu banii de la nunta si din veniturile salariale am cumparat masina si renovat locuinta.lcu un an jumatate inainte de divort am luat un credit de 4000 E,si acum platesc singur,.am vreun drept de despagubire ? VA MULTUMESC !


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Vă recomandăm să vă adresati unui avocat. Toate cele bune!


alexandra a intrebat:
Buna ziua! Am si eu o intrebare. As dori sa achizitionez un imobil prin programul Prima Casa, insa detin un imobil, ca mostenire, pentru care am contract de vanzare -cumparare. Intrebarea ar fi, daca il vand, pot sa aplic pentru programul prima casa? Va multumesc


Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, programul prima casa prevede ca beneficiarul sa nu fi avut un imobil sau un imobil cu o suprafata mai mare de 40 mp pentru a fi eligibil. cu consideratie,

Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Este vorba sa nu aiba mai mult de 50 mp utili


Razvan a intrebat:
Buna ziua, In anul 2013, o ruda de a mea a castigat prin instanta mai multe loturi de teren (partaj judiciar). S-a stabilit in urma expertizei judiciare faptul ca trebuie sa achite taxa de timbru de aprox. 25.000 RON pentru toate loturile. Pe acest site apare impozit catre Stat. Am simulat pentru o valoare de 125.000 EURO pentru o parcela si a rezultat un impozit de 13050 RON (dobandire mai mica de 3 ani). Acest impozit se scade din impozitul din taxa de timbru sau nu au legatura? Nu inteleg efectiv daca s-a achitat impozitul pentru taxa de timbru sa mai platesc si alt impozit pentru vanzare? Daca nu se poate achita impozitul in momentul efectuarii tranzactiei, se poate adauga ca si taxa la Directia de Taxe si Impozite si se va achita ulterior, esalonat? Multumesc.


Biroul Notarului Public Lazar Monica-Stefania:
Buna ziua Sunt taxe distincte. Taxa de timbru se achita in cadrul dosarului aflat pe rolul instantei. Impozitul se achita in cazul vanzarii ulterioare a terenurilor, in functie de pret. Acesta este impozitul pe venitul din transferul proprietatii imobiliare, prevazut de codul fiscal si se achita integral cu ocazia instrainarii.

Biroul Notarului Public Lazar Monica-Stefania:
Buna ziua Sunt taxe distincte. Taxa de timbru se achita in cadrul dosarului aflat pe rolul instantei. Impozitul se achita in cazul vanzarii ulterioare a terenurilor, in functie de pret. Acesta este impozitul pe venitul din transferul proprietatii imobiliare, prevazut de codul fiscal si se achita integral cu ocazia instrainarii.


Mihai Cerchez a intrebat:
La o tranzactie imobiliara cu un teren, daca sunt doi vanzatori se dubleza impozitul?? Anul trecut pe o tranzactie similara (15.000 Eur) am platit 1355 lei impozit, anul acesta pentru un teren vandut cu 13.000 Eur ni s-a facut o evaluare la 2312 lei. Nu intelegem acesta diferenta, ni se pare f. mare.


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Impozitul nu se dublează la doi vânzători, însă prin formula de aclcul este mai mare decât pentru unul singur. De asemenea se ia in calcul valoarea de grilă a terenului și momentul de când dețineți terenul în funcție de care se aplică formula de aclcul pevăzută de art. 77 indice 1 din Codul fiscal. o zi bună!

Biroul Notarului Public Lazar Monica-Stefania:
Buna ziua Pt. valorile declarate de dvs. impozitul este in cota de 2% pt. imobil dobandit cu mai mult de 3 ani anterior instrainarii, respectiv in cota de 3% pt. imobil dobandit cu mai putin de 3 ani anterior instrainarii. Daca insa valoarea de grila a imobilului este mai mare decat pretul din contract, impozitul se va calcula in functie de valoarea de grila. Daca nu sunteti lamurit, intrebati cum a fost calculat impozitul in cazul dvs.


Razvan Sandu a intrebat:
Buna ziua, bunica mea are 89 de ani si vrea sa-mi faca contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere. E nevoie de un certificat medico legal?


Biroul Notarului Public Iuliana Alexandra Zarafiu:
buna ziua, in cazul bunicii dumneavoastra va fi nevoie de un certificat medico-legal. cu stima Iuliana Alexandra Zarafiu

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Buna Ziua, Da, in cazul bunicii dvs este necesar acest certificat. De asemenea, in cazul in care bunica dvs. intentioneaza sa va transmita dreptul de proprietate asupra apartamentului in schimbul intretinerii, este necesar sa fie asistata de un reprezentant desemnat de Autoritatea Tutelara. Pentru mai multe informatii, va asteptam la sediul biroului notarial.

Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Da, este nevoie de un certificat medico-legal. Pentru mai multe informatii, va asteptam la sediul biroului nostru notarial. Toate cele bune!


TELEANU IOAN a intrebat:
A-M UN CREDIT IPOTECAR , PE CARE VREAU SAL ACHIT ANTICIPAT IN INTREGIME , APROC- SIMATIV - 6000 - EURO , DUPA CARE VREAU SA RADIEZ IPOTECA DIN C.F. . INTREBARI : CE DOCUMENTE TREBUE SA-MI ELIBEREZE BANCA , PENTRU RADIEREA IPOTECII DIN C.F. CE DOCUMENTE TREBUE SA AM EU PENTRU RADIEREA IPOTECII DIN C.F. . CAT TREBUE SA PLATESC LA BANCA , PENTRU DOCUMENTELE PE CARE LE PRIMESC . CAT TREBUE SA PLATESC LA NOTAR SI NOTARIAT PENTRU RADIEREA IPOTECII ,SI ELIBE - RAREA UNUI EXTRAS DUPA RADIEREA IPOTECII . DE ASEMENEA VA ROG SA MA INFORMATI --------DACA EU SANT PERSOANA CU HANDICAP GRAV cu insotitor permanent , nedeplasabil A-M VREO REDUCERE SAU SCUTIRE LA PLATA ? VA MULTUMESC 21 04 2015


Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Buna ziua, După ce achitați anticipat, banca, prin reprezentanți săi, va trebui să va pună la dispoziție duplicatul unei declarații de radiere data în fața unui notar public, costul declarație va fi în sarcina dvs sau în sarcina băncii - în funcție de bancă - costul variază în funcție de notarul ales (de dvs sau de bancă). Cu un duplicat al acestei declarații (sau o copie legalizată a acestuia), o copie a unui extras de carte funciară pentru informare (cel utilizat la întocmirea declarației) și C.I.-ul dvs, va puteți adresa notarului public care a întocmit declarația sau va puteți prezenta dvs personal la O.C.P.I. competent (în funcție de adresa imobilului), pentru a radia efectiv din cartea funciară această ipotecă. Taxa perceputa de O.C.P.I. pentru radiere este de 60 lei, iar concomitent cu obținerea încheierii privind radierea veți primi și un extras de informare. Pentru costurile către bancă va trebui sa solicitați informații reprezentanților acesteia. Sper ca v-am fost de ajutor.


maria a intrebat:
Va rog frumos sa-mi spuneti daca persoanele cu handicap beneficiaza de taxe notariale preferentiale. Va multumesc!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Din nefericire, pentru această categorie de persoane nu există facilități.

Biroul Notarului Public Lazar Monica-Stefania:
Buna ziua Exista scutiri/reduceri doar pentru declaratiile si procurile necesare pt. stabilirea si incasarea drepturilor persoanelor cu handicap.


corlaciu ioan a intrebat:
Asi dori sa va intreb la ce pret aproximativ se ridica toate taxele pentru> 1 cumparare 500m patrati teren extravilan 2 intabularea,si parcelarea Va multumesc astept raspuns


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Trebuie sa prezentati actele de proprietate pe care le detineti unui notar public, pentru a va face estimarea in functie de localitatea si valoarea din Ghidul notarial al proprietatilor imobiliare.


elena vlad a intrebat:
in urma partajului,casa mi-a fost atribuita mie,cu obligatia de ai plati sotului sulta el este titularul de contract,cat am fost casatoriti eu nu am fost trecuta in actele casei acum eu voi fi proprietara si as dori sa stiu daca numai eu trbuie sa platesc impozitul catre stat sau impreuna? ap l-am vandut cu 61500 si as dori sa stiu cat trebuie platit? eu am 38% din valoarea casei,iar el 62%


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Proprietarii, in functie de cota parte de proprietate, datoreaza impozitul local, calculat de functionarii Directiei Impozite si Taxe Locale, pe baza actelor prezentate.

Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Daca casa v-a fost atribuita dvs cu plata sultei catre fostul sot, atunci dvs sunteti unica proprietara, 100%, deci dvs datorati impozitul


Marcel Danes a intrebat:
Buna ziua, pentru impartirea unui teren este suficienta o declaratie de cota a pamantului sau mai e nevoie si de alte documente? Am consultat mai multi notari si am primit pareri diferite. Multumesc


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Impartirea terenului prin Act de partaj se incheie pe baza declaratiilor coproprietarilor privind cota parte detinuta de fiecare si desigur pe baza actelor de proprietate, a certificatului de atestare fiscala si a extrasului de carte funciara pentru autentificare.

Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Buna ziua, Partajarea/impartirea terenului nu se poate face printr-o simpla declaratie.Trebuie sa incheiati cu ceilalti coproprietari un act de partaj(sistare a coproprietații), pentru a opera transferul de proprietate.

Notar Public Dobre Magdalena:
ati primit raspunsuri diferite pentru ca ati pus intrebari diferite. pentru rezolvarea problemei dvs trebuie sa solicitati o consultatie notariala si veniti cu actele pe care le detineti

Biroul Notarului Public Lazar Monica-Stefania:
Buna ziua Partajarea unui teren nu se face printr-o simpla declaratie privind cotele. Se intocmeste un act de partaj, care va fi semnat de catre toti coproprietarii, pe baza actelor de proprietate si, daca partajul se face prin impartirea terenului in mai multe loturi, este necesara o documentatie cadastrala pentru dezmembrarea terenului. Trebuie sa ajungeti la un birou notarial pt. a vi se detalia toate documentele necesare actului de partaj si procedura pe care trebuie sa o urmati.

Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Daca este vorba de stabilirea cotelor de proprietate (de ex. in cazul unui titlu de proprietate emis pe numele mai multor persoane) este suficienta declaratia. Daca doriti impartirea fizica a terenului aveti nevoie de intocmirea documentatiei cadastrale, intabularea si intocmirea unui act de partaj voluntar la notar, sau in cazul in care nu va intelegeti cu ceilalti coproprietari de o hotarare judecatoresca de partaj. Pentru lamuriri 0729004138


Costin a intrebat:
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie: secretarii primariilor pot legaliza acte? Este urgent,va multumesc.


Biroul Notarului Public Lazar Monica-Stefania:
Numai secretarii consiliilor locale pot legaliza NUMAI DACA IN LOCALITATEA RESPECTIVA NU EXISTA UN NOTAR PUBLIC SI ACTUL SA FIU AUTENTIC. O zi excelenta.

Notar Public Dobre Magdalena:
conform art.17 din legea 36/1995 secretarii consiliilor locale ale comunelor si oraselor unde nu functioneaza birouri notariale pot legaliza copii de inscrisuri, cu exceptia inscrisurilor sub semnatura privata


Nick a intrebat:
Buna ziua Mama mea, 80 ani vrea sami lase apartamentul dansii prin mostenire. Cum se poate face, prin testament sau sucesiune? va multumesc pt raspuns


Notar Public Diaconescu:
Bună ziua, răspunsul este prin testament, succesiunea se deschide odată cu decesul persoanei.

Notar Public Gogolan Rares Ionut:
Buna ziua, Daca sunteti unicul copil, la decesul mamei veti culege intreaga masa succesorala, indiferent daca va lasa testament sau nu. Daca, insa, mai aveti frati sau surori in viata, sau daca acestia sunt decedati dar au copii, acestia vin la succesiune impreuna cu dv., in acest caz apartamentul se imparte cu ei; chiar daca veti avea testament nu veti avea cum mosteni tot. Pentru mai multe lamuriri ar fi mai bine sa faceti o programare pentru o consultatie.


Dinu Stelian a intrebat:
Buna ziua! Detin o mostenire in urma unui act de succesiune cu tatal si fratele meu si as dori sa stiu daca se poate face un act din care sa se specifice exact care este partea mea (doresc o parte din curte pentru a face ceva separat de restul casei) si daca pot trece si o alta persoana cu drepturi egale pe partea mea. Va multumesc!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Puteţi face o dezmembrare cu partaj pt a vă delimita proprietatea. Pentru a trece o terţă persoană pe partea dvs de proprietate puteţi să-i donaţi sau vindeţi o cotă. O zi bună!

Notar Public Ros Cristina - Maria:
In urma dezbaterii succesiunii veti mosteni o cota parte. Pentru a indivizualiza suprafata dv, ulterior dezbaterii succesiunii se face partaj. Dupa aceasta ultima operatiune veti putea instraina unei alte persoane o cota din proprietatea dv. O zi buna si dv.

Biroul Individual Notarial "Litteris":
I D E M

Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua. Dupa cum au specificat colegii nostri mai sus, se poate - binenteles cu acordul tuturor coproprietarilor - efectua un partaj cu dezliprea partii dorite de dumneavoastra si apoi efectua o instrainare. Pentru detalii este bine sa va programati la o consultatie la un birou notarial. Toate cele bune


Georgeta a intrebat:
Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de uzufructul viager. Mama prietenului meu a incheiat cu parintii sai un contrat de vanzare – cumparare cu uzufruct viager. Acum, mama prietenului doreste sa-i vanda acestuia casa si terenul ce fac obiectul contractului de vanzare – cumparare cu uzufruct viager, iar bunicii lui sunt de acord. Ceea ce doresc eu sa stiu, este cum se procedeaza si ce acte sunt necesare, avand in vedere ca bunicii sunt persoane in varsta de 85 si, respectiv 83 ani. Multumesc anticipat.


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Bunicii care isi mentin uzufructul viager pot semna declaratia de acord pentru transmiterea proprietatii, in cadrul contractului de vinzare-cumparare dintre mama si fiu, autentificat de notarul public. Actele necesare sunt: actele de proprietate, intabularea si documentatia cadastrala, certificat de atestare fiscala, certificat de performanta energetica, adeverinta de la asociatia de proprietari, ultimele plati ale facturilor de utilitati. Notarul public obtine extrasele de carte funciara pentru autentificare.


Corina Dudau a intrebat:
Buna ziua! In primul rand va multumesc pt timpul acordat. Actul este - Titlu de proprietate. Intrebam de costuri informative si aproximative dintr-un singur aspect-cel financiar in primul rand, apoi timpul pierdut .Daca trebuiesc prea multe demersuri si succesiunea facuta din mort in mort cum spuneti, atunci sigur si costurile se ridica substantial . Terenurile nu au valoare foarte mare, de aceea ne intrebam daca merita efortul sa plecam la drum. In cazul in care constatam ca nu merita ,atunci fiecare isi va folosi in continuare partea asa cum de altfel se intampla din anul 1995. Multumesc inca o data. O zi buna.


Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Ca sa ma pot pronunta ar trebui sa vad actul si sa discutam, caz in care va pot face un calcul estimativ. La un moment dat tot va trebui sa rezolvati cumva cu actele, altfel ii veti lasa incurcati pe urmasii dvs. O zi buna


Corina Dudau a intrebat:
Buna ziua! Exista un act al strabunicului (decedat) pe 4 terenuri cu suprafete diferite fiecare Copiii lui -4 fiind -mostenitorii, sunt toti decedati.Terenurile au fost folosite de fiecare in parte, prin intelegere verbala, nefacandu-se nici un fel de act. Nr.1 -nu a avut copii, Nr-2 -unul, Nr.3- nici unul (dar am eu act de mostenire in urma lui) si Nr. 4 - doi copii ,dintre care unul nu vrea nimic. Mostenitorii Nr. 2,3 si 4 - doresc (dorim) sa facem acte pentru terenurile ce ne revin pe drept. Nu vrea nimeni terenul Nr.1.Nu exista neantelegeri, fiecare stie exact ce are si ce i se cuvine. Problema este ca nu avem acte . Care sunt sansele sa dobandim acte pe aceste terenuri ? si exista cumva o varianta mai rapida si mai putin costisitoare sa intram legal in posesia lor prin tribunal ? Multumesc.


Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Ce fel de act are strabunicul pe cele 4 terenuri? In pricipiu trebuiesc facute succesiunile din mort in mort pana la cei in viata, si nu are importanta cum le folositi si daca vreti sau nu terenul 1. Acestea se vor impartii intai in cote matematice, se vor intabula pe numele tuturor si abia apoi se va face partajul prin care veti hotara cine ce teren ia. Ca taxe numai dupa ce se studiaza actele se poate face o evaluare de cost. O zi buna Pentru alte informatii va asteptam la sediul nostru sau la tel 0729004138


Valentin Cosma a intrebat:
Buna ziua! Ce valabilitate are o procura speciala pe care se mentioneaza "valabila pana la revocarea expresa"? Este valabila pe o perioada nedeterminata sau se aplica prevederile legale care specifica perioada limita de 3 ani?


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Bună ziua, Daca în procură nu este mentionata valabilitatea, aceasta este valabila pe un termen de 3 ani. Toate cele bune!


Roxana a intrebat:
Un credit negarantat aflat in executare silita poate fi preluat de coplatitor prin declaratie la notar, in urma unui divort? Astept un raspuns, multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua Va sfatuim sa va adresati unitatii de credit in cauza. O declaratie notariala nu va va fi suficienta. Toate cele bune

Notar Public Sassu Raluca:
Daca este deja in executare silita, numai cu acordul executorului si a bancii creditoare, dar numai in functie de stadiul in care se gaseste procedura de executare.

Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, ca sa preluati creditul trebuie sa aflati intai daca va incadrati din punct de vedere al veniturilor. in cazul in care va incadrati si banca este de acord se face un acord intre dumneavoastra si banca. Cei in masura sa va raspunda la intrebarea dvs sunt cei de la unitatea de credit respectiva.


ioana a intrebat:
Buna ziua, Doresc sa vand unui dezvoltator un teren pentru care voi primi la vanzare parte din pret iar in contul restului de pret doresc ca dezvoltatorul sa imi dea 3 apartamente. Ce contract ma sfatuiti sa fac, dezvoltatorul doreste sa faca initia doar vanzarea pe teren, pentru apartamente ce act as putea face ? Multumesc.


Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Este o discutie complexa, va asteptam in cadrul biroului pentru lamuriri.

Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Puteţi încheia mai multe acte, dar cel mai simplu ar fi, pe lângă vânzare, să încheiaţi şi o promisiune de vânzare pe bun viitor în care dezvoltatorul să se oblige să vă vândă atunci când este gata blocul şi în care să se consemneze că aţi achitat tot preţul apartamentelor. O zi bună!

Notar Public Pana Ruxandra Mihaela:
Buna ziua, Sunt mai multe variante de acte care se pot incheia. Daca doriti mai multe informatii va satept la sedioul biroului

Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua. Este, dupa cum au mentionat colegii nostri mai sus o discutie complexa. Exista posibilitatea asocierii in participatiune, a vanzarii si promisiunii de vanzare, dar exista si alte variante ce vor fi analizate de notarul public in functie de situatia concreta. Indicat este sa solicitati o consultatie unui notar public astfel incat sa alegeti cea mai avantajoasa optiune pentru situatia dumneavoastra. Toate cele bune


preda a intrebat:
Spuneti-mi va rog ce taxe se platesc la notar, pentru suma de 213750 lei, credit prima casa? Am vazut ca pretul este diferit, in functie de diferite site-uri. Care ar fii explicatia? Multumesc.


Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Buna dimineata, Taxele notariale se calculeaza in functie de pretul vanzarii si nu in functie de creditul luat prin programul Prima Casa.Daca doriti un calcul trebuie sa ne comunicati intregul pret al vanzarii.

Biroul Individual Notarial "Accepter":
Buna ziua taxele notariale se calculeaza in functie de pretul de vanzare cumparare va rugam sa ne comunicati pretul de vanzare cumparare.

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Taxele notariale se calculeaza raportat la pretul vanzarii, iar nu la valoarea creditului. In cazul achizitiilor facute in cadrul Programului ”Prima Casa” beneficiati de o reducere de 30% din onorariul notarial aferent redactarii si autentificarii contractului de vanzare. Nu va sfatuiesc sa luati in considerare ”diversele site-uri”. Nu sunt corect informate.


marian a intrebat:
Ce conditii trebuie sa indeplineasca un testament scris de mana pentru a fi valabil?


Notar Public Diaconescu:
Scris, datat și semnat de mâna testatorului. De asemenea trebuie să cuprindă datele de identificare ale testatorului, ale beneficiarului/lor, precum și dispozițiile testamentare efective.

Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Testamentul olograf este scris, datat si semnat de mana testatorului.


FILIP DANIELA a intrebat:
Buna ziua!POT DA O DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE CA MI-AM PIERDUT FOAIA MATRICOLA??


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Da, puteți face o astfel de declarație. la noi costă 40 ron și 9,6 ron tva

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Da. Costul este de 49,60 lei TVA inclus.

Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Da, puteti da o asemenea declaratie, trebuie sa prezentati Cartea de identitate. Cost 40 de RON.


Iulian popa a intrebat:
Buna dimineata, In cazul in care doresc sa vind un apartament pe care l-am obtinut in 2 etape taxele ce le datorez catre stat vor tine cont de acest fapt. mentionez ca prima etapa este mai mare de 3ani. Cu multumiri anticipate pentru raspuns


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, desigur, la stabilirea impozitului datorat pe transferul dreptului de proprietate se va ţine seama de momentul în care aţi dobândit proprietatea şi se va taxa corespunzător. O zi bună!

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Desigur. Impozitul pe venitul obtinut din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se calculeaza raportat la data dobandirii fiecarei cote din apartament.

Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Dacă ați dobândit cote din dreptul de proprietate în ”etape” - intervale diferite de timp - se va calcula impozitul datorat diferențiat pentru fiecare cotă, însa dacă doar ați achitat în ”etape”, dreptul de proprietate fiind dobândit la o anumită dată, această dată va determina modul de calcul privind impozitul.


Alina.Daniela a intrebat:
Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament in Bucuresti impreuna cu prietenul meu. Intrebarea mea este daca e posibil ca tatal prietenului meu sa fie imputernicit pentru amandoi, astfel sa fie nevoie doar de o singura procura? Va multumesc anticipat pentru raspuns!


Notar Public Diaconescu:
Bună ziua, răspunsul este afirmativ!

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, desigur ca puteti sa dati amandoi o singura Imputernicire.

Biroul Individual Notarial "Accepter":
Buna ziua, sigur puteti face o singura procură.

Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Buna ziua, Se poate face o singură procura, însa trebuie avut în vedere și menționat în această procură cotele procentuale pe le veți cumpăra fiecare (necăsătoriți fiind).


Gina a intrebat:
Buna ziua, Detin o casa batraneasca cu teren, in suprafata de aproape 900mp, intr-un sat. Doresc sa-l vand unei rude apropiate la valoarea cea mai mica posibila si as dori sa stiu la ce suma ma ajung toate taxele? Multumesc anticipat!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună Ziua, Pentru a vă putea calcula taxele, avem nevoie de actele de proprietate, doar că-mi spuneţi că este "într-un sat" nu mă ajută cu nimic. O zi bună!


Gabriela a intrebat:
mutumesc pt raspuns, prefer v-c pt ca sunt casatorita si asa trece ca bun comun, terenul de la mama si banii de casa de la mama soacra.in caz de partaj s ar impartii in mod egal,nu? cred ca ar fi mai complicat sa fie terenul pe mine si casa construita cu banii care ii primim de la mamasoacra. multumesc inca o data!!!gabriela a intrebat:
Continuare (4) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiză, cu excepţia tranzacţiilor încheiate între rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv,gabriela a intrebat:
buna, daca cumpar un teren intravilan (1.4ha)de la mama, pot declara ca il vinde cu 2000euro? ca sa platim mai putine taxe? sau nu se poate? am gasit aceasta lege pe net. Impozitul pe tranzactii imobiliare, asa cum mai este denumit impozitul pe veniturile obtinute din transferul dreptului de proprietate imobiliara isi are temeiul in dispozitiile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si ale Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal Art. 771. – (1) La transferul dreptului de propriet


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Da, se poate. Codul Fiscal prevede ca între rude până la gradul II se impozitează vânzarea la prețul declarat de părți. Celelalte taxe însă se calculează la valoarea de grilă, adică taxa ANCPI și onorariul notarului public. Dar, fiind vorba de un contract între mama și fiică, de ce nu faceți un contract de donație?


denisa a intrebat:
Buna ziua, Un apartament luat cu prima casa se poate inchiria? Depinde cumva de banca? Am auzit multe variante si as avea nevoie de opinia unui specialist. Multumesc.Moldovan Octavian a intrebat:
Buna ziua, locuiesc cu parintii, si as dorii sa trec jumatatea de casa pe mine impreuna cu 1,5ha de teren de langa casa, mentionez ca parinti au acte doar pe partea consruita (2 camera)in anul1960, iar partea mea a fost construita ulterior (2003)pe care nu am acte , ce se poate face si cat m-ar costa sa le intabulez pe mine?


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, In primul rand trebuie sa obtineti certificatul de atestare a stadiului realizarii constructiei, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale, procesul-verbal de constatare privind stadiul realizarii constructiei, certificatul de atestare fiscala, acte pe baza carora solicitati unei persoane autorizate ( in domeniul cadastral), intocmirea documentatiei cadastrale si inscrierea in cartea funciara a imobilului. Dupa primirea extrasului de informare care atesta intabularea proprietatii, orice notar va putea intocmi actul juridic potrivit, pentru transmiterea proprietatii de la parinti la Dvs. Costurile ( la primarie, la persoana autorizata, la OCPI-BCPI si la notar) se determina in functie de valoarea constructiei si a terenului aferent, stabilite prin certificatul eliberat de serviciul de taxe si impozite.


Finica Constantin a intrebat:
Cum se procedeaza pentru acceptarea unei mosteniri,dupa decesul tatalui...impreuna cu mama si un frate...mama are certificat de handicap grav,definitiv,eu fiind tutorelei ei legal. Ce costuri implica ? Cu multumiri


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Toţi moştenitorii pot accepta moştenirea în baza unei declaraţii de acceptare a succesiunii, sau în baza cererii de deschidere a procedurii succesorale. Dacă mama dvs. este pusă sub interdicţie şi dvs. sunteţi ocrotitorul ei legal, atunci puteţi face dvs. declaraţia de acceptare a succesiunii. Costul pt. declaraţie este de 40 ron şi 9,6 ron tva şi 6,2 ron înregistrarea declaraţiei la INFONOT.


Gabriela a intrebat:
Cat este taxa notariala pentru donatie de la tata catre fiu de 17 ani, a jumatate de proprietate ce-i revine dintr-o proprietate evaluata la 35000 de euro in nomenclator , detinuta impreuna cu mama


Notar Public Diaconescu:
Bună ziua, onorariul minim este de 1.150 RON + TVA, la care se adaugă taxele de publicitate imobiliară, undeva în jurul sumei de 120 RON și taxa de înregistrare a contractului de donație în R.N.N.E.L. în sumă de 6,2 RON.

Notar Public Diaconescu:
Totuși, pentru un calcul real, este nevoie de analiza actelor de proprietate!

Biroul Notarial Mitache Mugurel - Ioan:
nu se poate face un astfel de act in conditiile prezentate de dvs.

Notar Public Sassu Raluca:
Daca mama si tata nu au divortat sau nu au facut conventie matrimoniala de separatie de bunuri, nu se poate face un astfel de act deoarece nu se stie cat detine mama si cat tata.Oricum pentru minor aveti nevoie de incuvintarea instatei pentru acceptarea donatiei. Pentru alte detalii ne puteti contacta la tel 0729004138 sau email bnpopranioana@rdsmail.ro

Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, pentru cota de jumatate din apartamentul evaluat la 35.000 euro, la cursul de 4,45 lei/euro aveti de achitat 1150 + tva = 1426 lei onorariu notarial, 117 lei taxa de publicitate imobiliara (intabulare), 6,2 lei notarea in registrul infonot (R.N.N.E.L). Pentru a se putea dona partea tatalui, trebuie facuta lichidarea regimului matrimonial daca proprietatea este detinuta de tata si de mama, iar acest act costa 150 lei + tva = 186 lei. Daca proprietatea este doar a tatalui nu mai trebuie facuta lichidarea regimului matrimonial. In functie de cursul euro se schimba si taxele. IN cazul in care proprietatea are o alta valoare taxele se schimba.


petrugan despina a intrebat:
la ce pret este evaluat in grila dvs. un apartament de 2 camere ,parter,50,26mp,construit in 1982,strada fainari ?


Biroul Notarial Mitache Mugurel - Ioan:
56.550 euro

Birou Notari Asociati Gheorghiu & Totorean:
Buna ziua, exista 2 evaluari in nomenclator, 56.550euro si 53710 euro, in functie de o zona mai concreta.


Florina a intrebat:
Cat costa un contract cu drept de uzufruct asupra unui apartament in valoare de 45000 euro? Imi ofera acesta dreptul de a inchiria ulterior imobilul in regim hotelier, eu ca uzufructuar?


Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, Contractul prin care se rezerva dreptul de uzufruct nu va permite sa mai inchiriati deoarece uzufructul presupune ca beneficiarul acestui drept sa locuiasca acolo pana la data decesului sau pana la data cand renunta. Taxele sunt undeva in jurul sumei de 2300 lei.

Birou Notari Asociati Gheorghiu & Totorean:
Uzufruct inseamna posesie si folosinta ca dezmembraminte ale dreptului de proprietate, deci uzufructuarul POATE INCHIRIA,lucru ce se intampla frecvent.Ca taxe -1870lei on, 448lei tva, 240lei intabulare, 60lei notar uzufruct, 40 lei extras carte funciara. Taxele s-au calculat la valoarea declarata. In cazul in care valoarea din nomenclator este mai mare, se ia aceasta in considerare. Oricum mentinerea uzufructului presupune calculul la 80% din valoarea de 45.000euro. Pentru eventuale detalii va rugam sa ne contactati la telef. 02123O9592. O zi buna, notar Mindra Gheorghiu


Ileana a intrebat:
Buna ziua! Este posibil un schimb de locuinte cu sulta, in conditiile in care nu este facuta succesiune?


Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Daca va referiti la faptul ca nu este dezbatuta succesiunea si nu s-au stabilit mostenitorii ramasi de pe urma unuia dintre proprietarii implicati in schimb, evident ca nu poate fi incheiat actul de schimb. Pentru un raspuns cat mai exact, va rugam sa ne comunicati mai multe detalii. Ne puteti apela direct la telefon 021.327.38.86, de luni pana vineri, intre orele 10-17.


AdrianM. a intrebat:
Buna ziua. Cum se poate cumpara un apartament grevat de o ipoteca imobiliara de gradul 1, in valoare de aproximativ 110000 lei si care are notate ca sarcini interdictia de vanzare, inchiriere, dezmembrare, comasare si modificare structurala. Exista vreo posibilitate de a incheia un act de imprumut, promisiune de vanzare, etc. ? Mentionez ca tranzactia se face in familie. Multumesc anticipat.


Birou Notarial Ioana Surdescu:
Veți putea încheia o promisiune de vânzare doar în baza unui acord scris din partea băncii.

Notar Public Raluca de Herbay:
Buna ziua, orice act doriti sa faceti,vanzare, promisiune sau ctr. de imprumut cu garantie imobiliara, veti avea nevoie de acordul in scris al bancii creditoare. O zi buna!

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Proprietarul apartamentului va cere acordul scris al creditorului ipotecar, pe care il va primi, conditionat de stingerea creantei garantate de aprox.110000lei cu viramentul sumei de aprox.110000lei din pretul vinzarii, in contul creditorului ipotecar. Contractul de vinzare-cumparare va contine clauza privind acordul creditorului pentru vinzare, viramentul sumei necesare pentru stingerea ipotecii precum si acordul pentru radierea ipotecii din cartea funciara, conform adresei scrise a creditorului ipotecar. Ne puteti contacta pentru orice lamuriri suplimentare. SPN Trofin si Chirpisizu

Societate Profesionala Notariala Popa Petruta si Turcu Doina:
Buna ziua Veți putea încheia o promisiune de vânzare doar în baza unui acord scris din partea băncii. O zi Buna!

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Buna Ziua, Pentru a putea vinde/cumpara un apartament grevat de ipoteca si interdictiile mentionate de dvs., trebuie obtinut acordul scris al bancii creditoare, acord in care aceasta va mentiona si conditiile in care se va putea face instrainarea. De regula, un astfel de acord este conditionat de virarea, fie a intregului pret de vanzare, fie a unei parti din acesta, de catre cumparator, direct in contul bancar in care se achita ratele de credit de catre vanzator, in vederea inchiderii creditului. Pentru lamuriri suplimentare si alte aspecte legate de tranzactie, va sugeram sa stabiliti o programare la sediul Biroului Notarial. Datele de contact sunt urmatoarele: BIROUL INDIVIDUAL NOTARIAL - DRAGNEA ANA-MARIA LICENŢA DE FUNCŢIONARE NR. 43/2303/02.02.2015 Sediu: Bucureşti, Calea Călărașilor nr. 109, parter, ap. 1A, sector 3 Tel.: 021.327.38.86.; Fax: 021.327.38.68. E-mail: bnp.dragnea@yahoo.com; amdragnea@gmail.com. WEB: www.notariatdragnea.ro

Birou Notari Publici Asociati Luca si Dumitrescu:
Buna ziua, Conform NCCivil sarcinile mentionate nu sunt de natura sa impiedice tranzactia, in lipsa acordului bancii. Sediul Biroului este Calea Dorobantilor 184, tel.0212306490.


Daniel85 a intrebat:
Îmi puteţi spune cum aş putea trece casa de pe numele unchiului meu pe numele meu? Menţionez că unchiul meu este în viaţă şi este de acord să îmi cedeze locuinţa. Este vreo problemă dacă eu nu locuiesc în România? Vă mulţumesc!


Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Buna Ziua, Exista mai multe modalitati prin care puteti ”trece casa de pe numele unchiului dvs. pe numele dvs” (vanzare, donatie, testament, contract de renta viagera etc), insa va propun o intalnire in care sa discutam aceste variante, precum si toate aspectele juridice si practice legate de fiecare in parte. Ne puteti contacta telefonic (021.327.38.86 sau 0744.355.264) ori pe e-mail (amdragnea@gmail.com), in vederea stabilirii unei programari, in cadrul careia sa primiti explicatiile si lamuririle necesare. Notar Public Ana-Maria Dragnea

Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Exista mai multe modalitati: contract vanzare, contract donatie, contract de renta viagera, testament (ultimul are efecte dupa decesul unchiului). Depinde de ceea ce doreste unchiul in schimbul locuintei.

Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, In primul rand trebuie sa vina unchiul cu actele de proprietate sa le verificam. Transmiterea dreptului de proprietate se poate face prin contract de vanzare, act de donatie sau contract de intretinere, in functie de situatia reala, respectiv la vanzare se achita un pret, la donatie se transmite cu titlu gratuit imobilul iar la intretinere pretul il consta in obligatia partilor de a intretine beneficiarul pana la data decesului. Fiecare act o anumita particularitate si costuri diferite dar nu la onorariu care este la fel la toate, ci la taxa de intabulare si in cazul vanzarii se percepe impozit. Puteti sa faceti o procura din strainatate la ambasada dar trebuie sa stiti exact ce act se face si trebuie inainte sa verificam actele unchiului sa vedem daca are documentatie cadastrala si intabulare, etc.. Multumim mult pentru contact

Societate Profesionala Notariala Popa Petruta si Turcu Doina:
Buna ziua A trece casa pe numele dvs inseamna ca unchiul dvs trebuie sa faca un act de instrainare, fie un contract de vanzare cumparare caz in care se plateste un pret, fie un contract de donatie, caz in care actul este incheiat cu titlu gratuit. La contractul de donatie are importanta daca unchiul este casatorit, daca are descendenti, carora li s-ar incalca rezerva succesorala in cazul in care liberalitatea ar fi excesiva. Fiind vorba de un contract sinalagmatic este necesara fie prezenta dvs la semnare, fie reprezentarea dvs de catre un mandatar cu procura autentica (de preferat la Consulatul Romaniei). Daca doriti mai multe lamuriri despre cele aratate mai sus ne puteti contacta. POPA PETRUŢA ŞI TURCU DOINA SOCIETATE PROFESIONALĂ NOTARIALĂ Bucureşti, Str. Av. Alex. Şerbănescu nr.33-35, bl.20E, sc.2, et.1, ap.26, sector 1 Tel/Fax: 021.233.25.58, Fax: 021.232.25.25, Mobil: 0722 68 21 18, popapetruta.notariat@gmail.com sau turcudoina.notariat@gmail.com O zi frumoa

Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, nu este un impediment faptul ca dvs nu locuiti in Romania ca sa puteti deveni proprietar. Trecerea imobilului pe numele dvs se poate face prin donatie sau prin vanzare. Cu consideratie, Notar Public Trandafirescu Calangiu Vlad Alexandru


Iulian a intrebat:
Este posibila vanzarea unui apartament in conditiile in care prorietarul are doar nuda proprietate?


Notar Public Diaconescu:
Buna ziua, este posibila instrainarea nudei proprietati asupra apartamentului, cu mentinerea uzufructului/abitatiei viagere, fara a fi nevoie de acordul uzufructuarului/pers. care beneficiaza de dr. de abitatie. In cazul in care se doreste instrainarea apartamentului nuda propr. + uzufruct, atunci este nevoie de acordul ambilor titulari.

Biroul Notarial FIDES:
da. este posibila vanzarea nudei proprietati, cu conditia ca noul cumparator sa respecte dreptul de uzufruct viager astfel cum a fost constituit anterior.

Birou Notarial "Dictum":
ESTE POSIBILA VANZAREA IMOBILULUI ( SEAVA INSTRAINA DOAR NUDA PROPRIETATE), CU RESPECTAREA DREPTULUI DE UZUFRUCT VIAGER/ ABITATIE VIAGERA REZERVAT DE FOSTRUL PROPRIETAR (SAU CONSTITUIT IN FAVOAREA UNUI TERT). <br>ESTE, ÎNSĂ, IMPORTANT SĂ VERIFICAM DACA NU CUMVA A FOST INSTITUITĂ O INTERDICTIE CONVENȚIONALĂ DE ÎNSTRINARE ÎN FAVOAREA UZUFRUCTUARULUI/TITULARULUI DREPTULUI DE ABITATIE PRIN ACTUL DE CONSTITUIRE A ACESTUI DREPT.<br><br>ORICUM, ESTE RECOMANDABILĂ PREZENȚA UZUFRUCTUARULUI/TITULARULUI DREPTULUI DE ABITAȚIE LA SEMNAREA ACTULUI DE ÎNSTRAĂNARE.<br><br>RASPUNSUL ESTE ORIENTATIV, INFORMAȚII SUPLIMENTARE PUTEM OFERI DOAR VERIFICÂND ACTUL DE PROPRIETATE.

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Se poate vinde doar nuda proprietate, cu acordul uzufructuarului (prin declaratie sau prin semnarea contractului de vanzare cumparare) sau daca acesta a decedat, dupa radierea uzufrutului din cartea funciara.

Notar Public Dobre Magdalena:
Buna ziua, in primul rand, trebuie vazut contractul prin care a fost instituit uzufructul viager, dar in principiu se poate vinde cu conditia ca noul proprietar sa aiba cunostinta de sarcina " uzufruct viager" notat[ la Cartea Funciara.

Notar Public Florina Dobre:
Se poate face o vanzare avand ca obiect nuda proprietate.

Biroul Notarial "Initio":
Nuda proprietate se poate instraina. Cel care dobandeste va trebui insa sa respecte dreptul de uzufruct pe care il are uzufructuarul si nu se va putea bucura de proprietatea deplina decat dupa moartea acestuia.

Biroul Notarial Radu Felix - Cristian:
In situația în care vânzătorul este titularul nudei proprietăți, este posibilă încheierea Actului de vânzare-cumpărare - acest Act va avea ca obiect transferul catre cumpărător numai a nudei proprietăți, dreptul de uzufruct (viager) rămânând in patrimoniul titularului acestuia (probabil altă persoană decât cea a nudului proprietar). Bref, cumpărătorul va deveni el insusi nud proprietar, cu obligația de a respecta, pe mai departe, drepturile uzufructuarului (de a folosi bunul). Numai in cazul in care uzufructuarul va transfera el insusi catre cumpărător dreptul său sau va renunța pur si simplu la acest drept, atunci cumpărătorul va deveni titular al intregului drept de proprietate. Va mulțumim.
Statistici IMOBILIARE.NET

vezi dinamica preturilor

Aviziero

 
imobiliare.net © 2004 - 2015  |  Contact | Adauga proiectul tau | Promovare pe site + revista