IMOBILIARE
Ansambluri rezidentiale
Stiri
Statistici
Notariate
Taxe notariale
Revista
Aplicatie de mobil


Calculator taxe notariale tranzactii imobiliare 2015


Introduceti pretul imobilului in Euro: Euro
Curs Euro: Lei
Pret imobil in Lei: Lei
Imobilul este detinut de vanzator de:
Imobilul va fi cumparat:
 
Taxe platite de vanzator
Impozit catre stat:
 
Taxe platite de cumparator
Onorariu contract vanzare-cumparare:
Onorariu contract credit:
Taxa intabulare:


Trimite calculul de mai sus pe adresa ta de email

Email:
Introdu codul:
  0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Roxana a intrebat:
Un credit negarantat aflat in executare silita poate fi preluat de coplatitor prin declaratie la notar, in urma unui divort? Astept un raspuns, multumesc!


Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua Va sfatuim sa va adresati unitatii de credit in cauza. O declaratie notariala nu va va fi suficienta. Toate cele bune

Notar Public Sassu Raluca:
Daca este deja in executare silita, numai cu acordul executorului si a bancii creditoare, dar numai in functie de stadiul in care se gaseste procedura de executare.

Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, ca sa preluati creditul trebuie sa aflati intai daca va incadrati din punct de vedere al veniturilor. in cazul in care va incadrati si banca este de acord se face un acord intre dumneavoastra si banca. Cei in masura sa va raspunda la intrebarea dvs sunt cei de la unitatea de credit respectiva.


ioana a intrebat:
Buna ziua, Doresc sa vand unui dezvoltator un teren pentru care voi primi la vanzare parte din pret iar in contul restului de pret doresc ca dezvoltatorul sa imi dea 3 apartamente. Ce contract ma sfatuiti sa fac, dezvoltatorul doreste sa faca initia doar vanzarea pe teren, pentru apartamente ce act as putea face ? Multumesc.


Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Este o discutie complexa, va asteptam in cadrul biroului pentru lamuriri.

Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Puteţi încheia mai multe acte, dar cel mai simplu ar fi, pe lângă vânzare, să încheiaţi şi o promisiune de vânzare pe bun viitor în care dezvoltatorul să se oblige să vă vândă atunci când este gata blocul şi în care să se consemneze că aţi achitat tot preţul apartamentelor. O zi bună!

Notar Public Pana Ruxandra Mihaela:
Buna ziua, Sunt mai multe variante de acte care se pot incheia. Daca doriti mai multe informatii va satept la sedioul biroului

Societate Profesionala Notariala "Concordia":
Buna ziua. Este, dupa cum au mentionat colegii nostri mai sus o discutie complexa. Exista posibilitatea asocierii in participatiune, a vanzarii si promisiunii de vanzare, dar exista si alte variante ce vor fi analizate de notarul public in functie de situatia concreta. Indicat este sa solicitati o consultatie unui notar public astfel incat sa alegeti cea mai avantajoasa optiune pentru situatia dumneavoastra. Toate cele bune


preda a intrebat:
Spuneti-mi va rog ce taxe se platesc la notar, pentru suma de 213750 lei, credit prima casa? Am vazut ca pretul este diferit, in functie de diferite site-uri. Care ar fii explicatia? Multumesc.


Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Buna dimineata, Taxele notariale se calculeaza in functie de pretul vanzarii si nu in functie de creditul luat prin programul Prima Casa.Daca doriti un calcul trebuie sa ne comunicati intregul pret al vanzarii.

Biroul Individual Notarial "Accepter":
Buna ziua taxele notariale se calculeaza in functie de pretul de vanzare cumparare va rugam sa ne comunicati pretul de vanzare cumparare.

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Taxele notariale se calculeaza raportat la pretul vanzarii, iar nu la valoarea creditului. In cazul achizitiilor facute in cadrul Programului ”Prima Casa” beneficiati de o reducere de 30% din onorariul notarial aferent redactarii si autentificarii contractului de vanzare. Nu va sfatuiesc sa luati in considerare ”diversele site-uri”. Nu sunt corect informate.


marian a intrebat:
Ce conditii trebuie sa indeplineasca un testament scris de mana pentru a fi valabil?


Notar Public Diaconescu:
Scris, datat și semnat de mâna testatorului. De asemenea trebuie să cuprindă datele de identificare ale testatorului, ale beneficiarului/lor, precum și dispozițiile testamentare efective.

Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Testamentul olograf este scris, datat si semnat de mana testatorului.


FILIP DANIELA a intrebat:
Buna ziua!POT DA O DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE CA MI-AM PIERDUT FOAIA MATRICOLA??


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Da, puteți face o astfel de declarație. la noi costă 40 ron și 9,6 ron tva

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Da. Costul este de 49,60 lei TVA inclus.

Societate Profesionala Notariala "Lex Voluntatis":
Da, puteti da o asemenea declaratie, trebuie sa prezentati Cartea de identitate. Cost 40 de RON.


Iulian popa a intrebat:
Buna dimineata, In cazul in care doresc sa vind un apartament pe care l-am obtinut in 2 etape taxele ce le datorez catre stat vor tine cont de acest fapt. mentionez ca prima etapa este mai mare de 3ani. Cu multumiri anticipate pentru raspuns


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, desigur, la stabilirea impozitului datorat pe transferul dreptului de proprietate se va ţine seama de momentul în care aţi dobândit proprietatea şi se va taxa corespunzător. O zi bună!

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Desigur. Impozitul pe venitul obtinut din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se calculeaza raportat la data dobandirii fiecarei cote din apartament.

Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Dacă ați dobândit cote din dreptul de proprietate în ”etape” - intervale diferite de timp - se va calcula impozitul datorat diferențiat pentru fiecare cotă, însa dacă doar ați achitat în ”etape”, dreptul de proprietate fiind dobândit la o anumită dată, această dată va determina modul de calcul privind impozitul.


Alina.Daniela a intrebat:
Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament in Bucuresti impreuna cu prietenul meu. Intrebarea mea este daca e posibil ca tatal prietenului meu sa fie imputernicit pentru amandoi, astfel sa fie nevoie doar de o singura procura? Va multumesc anticipat pentru raspuns!


Notar Public Diaconescu:
Bună ziua, răspunsul este afirmativ!

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, desigur ca puteti sa dati amandoi o singura Imputernicire.

Biroul Individual Notarial "Accepter":
Buna ziua, sigur puteti face o singura procură.

Iacob Ioana si Leonte Alexandru Societate Profesionala Notariala:
Buna ziua, Se poate face o singură procura, însa trebuie avut în vedere și menționat în această procură cotele procentuale pe le veți cumpăra fiecare (necăsătoriți fiind).


Gina a intrebat:
Buna ziua, Detin o casa batraneasca cu teren, in suprafata de aproape 900mp, intr-un sat. Doresc sa-l vand unei rude apropiate la valoarea cea mai mica posibila si as dori sa stiu la ce suma ma ajung toate taxele? Multumesc anticipat!


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună Ziua, Pentru a vă putea calcula taxele, avem nevoie de actele de proprietate, doar că-mi spuneţi că este "într-un sat" nu mă ajută cu nimic. O zi bună!


Gabriela a intrebat:
mutumesc pt raspuns, prefer v-c pt ca sunt casatorita si asa trece ca bun comun, terenul de la mama si banii de casa de la mama soacra.in caz de partaj s ar impartii in mod egal,nu? cred ca ar fi mai complicat sa fie terenul pe mine si casa construita cu banii care ii primim de la mamasoacra. multumesc inca o data!!!gabriela a intrebat:
Continuare (4) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiză, cu excepţia tranzacţiilor încheiate între rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv,gabriela a intrebat:
buna, daca cumpar un teren intravilan (1.4ha)de la mama, pot declara ca il vinde cu 2000euro? ca sa platim mai putine taxe? sau nu se poate? am gasit aceasta lege pe net. Impozitul pe tranzactii imobiliare, asa cum mai este denumit impozitul pe veniturile obtinute din transferul dreptului de proprietate imobiliara isi are temeiul in dispozitiile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si ale Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal Art. 771. – (1) La transferul dreptului de propriet


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Bună ziua, Da, se poate. Codul Fiscal prevede ca între rude până la gradul II se impozitează vânzarea la prețul declarat de părți. Celelalte taxe însă se calculează la valoarea de grilă, adică taxa ANCPI și onorariul notarului public. Dar, fiind vorba de un contract între mama și fiică, de ce nu faceți un contract de donație?


denisa a intrebat:
Buna ziua, Un apartament luat cu prima casa se poate inchiria? Depinde cumva de banca? Am auzit multe variante si as avea nevoie de opinia unui specialist. Multumesc.Moldovan Octavian a intrebat:
Buna ziua, locuiesc cu parintii, si as dorii sa trec jumatatea de casa pe mine impreuna cu 1,5ha de teren de langa casa, mentionez ca parinti au acte doar pe partea consruita (2 camera)in anul1960, iar partea mea a fost construita ulterior (2003)pe care nu am acte , ce se poate face si cat m-ar costa sa le intabulez pe mine?


Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, In primul rand trebuie sa obtineti certificatul de atestare a stadiului realizarii constructiei, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale, procesul-verbal de constatare privind stadiul realizarii constructiei, certificatul de atestare fiscala, acte pe baza carora solicitati unei persoane autorizate ( in domeniul cadastral), intocmirea documentatiei cadastrale si inscrierea in cartea funciara a imobilului. Dupa primirea extrasului de informare care atesta intabularea proprietatii, orice notar va putea intocmi actul juridic potrivit, pentru transmiterea proprietatii de la parinti la Dvs. Costurile ( la primarie, la persoana autorizata, la OCPI-BCPI si la notar) se determina in functie de valoarea constructiei si a terenului aferent, stabilite prin certificatul eliberat de serviciul de taxe si impozite.


Finica Constantin a intrebat:
Cum se procedeaza pentru acceptarea unei mosteniri,dupa decesul tatalui...impreuna cu mama si un frate...mama are certificat de handicap grav,definitiv,eu fiind tutorelei ei legal. Ce costuri implica ? Cu multumiri


Biroul Individual Notarial Crisu Elena Denisa:
Toţi moştenitorii pot accepta moştenirea în baza unei declaraţii de acceptare a succesiunii, sau în baza cererii de deschidere a procedurii succesorale. Dacă mama dvs. este pusă sub interdicţie şi dvs. sunteţi ocrotitorul ei legal, atunci puteţi face dvs. declaraţia de acceptare a succesiunii. Costul pt. declaraţie este de 40 ron şi 9,6 ron tva şi 6,2 ron înregistrarea declaraţiei la INFONOT.


Gabriela a intrebat:
Cat este taxa notariala pentru donatie de la tata catre fiu de 17 ani, a jumatate de proprietate ce-i revine dintr-o proprietate evaluata la 35000 de euro in nomenclator , detinuta impreuna cu mama


Notar Public Diaconescu:
Bună ziua, onorariul minim este de 1.150 RON + TVA, la care se adaugă taxele de publicitate imobiliară, undeva în jurul sumei de 120 RON și taxa de înregistrare a contractului de donație în R.N.N.E.L. în sumă de 6,2 RON.

Notar Public Diaconescu:
Totuși, pentru un calcul real, este nevoie de analiza actelor de proprietate!

Biroul Notarial Mitache Mugurel - Ioan:
nu se poate face un astfel de act in conditiile prezentate de dvs.

Notar Public Sassu Raluca:
Daca mama si tata nu au divortat sau nu au facut conventie matrimoniala de separatie de bunuri, nu se poate face un astfel de act deoarece nu se stie cat detine mama si cat tata.Oricum pentru minor aveti nevoie de incuvintarea instatei pentru acceptarea donatiei. Pentru alte detalii ne puteti contacta la tel 0729004138 sau email bnpopranioana@rdsmail.ro

Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, pentru cota de jumatate din apartamentul evaluat la 35.000 euro, la cursul de 4,45 lei/euro aveti de achitat 1150 + tva = 1426 lei onorariu notarial, 117 lei taxa de publicitate imobiliara (intabulare), 6,2 lei notarea in registrul infonot (R.N.N.E.L). Pentru a se putea dona partea tatalui, trebuie facuta lichidarea regimului matrimonial daca proprietatea este detinuta de tata si de mama, iar acest act costa 150 lei + tva = 186 lei. Daca proprietatea este doar a tatalui nu mai trebuie facuta lichidarea regimului matrimonial. In functie de cursul euro se schimba si taxele. IN cazul in care proprietatea are o alta valoare taxele se schimba.


petrugan despina a intrebat:
la ce pret este evaluat in grila dvs. un apartament de 2 camere ,parter,50,26mp,construit in 1982,strada fainari ?


Biroul Notarial Mitache Mugurel - Ioan:
56.550 euro

Birou Notari Asociati Gheorghiu & Totorean:
Buna ziua, exista 2 evaluari in nomenclator, 56.550euro si 53710 euro, in functie de o zona mai concreta.


Florina a intrebat:
Cat costa un contract cu drept de uzufruct asupra unui apartament in valoare de 45000 euro? Imi ofera acesta dreptul de a inchiria ulterior imobilul in regim hotelier, eu ca uzufructuar?


Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, Contractul prin care se rezerva dreptul de uzufruct nu va permite sa mai inchiriati deoarece uzufructul presupune ca beneficiarul acestui drept sa locuiasca acolo pana la data decesului sau pana la data cand renunta. Taxele sunt undeva in jurul sumei de 2300 lei.

Birou Notari Asociati Gheorghiu & Totorean:
Uzufruct inseamna posesie si folosinta ca dezmembraminte ale dreptului de proprietate, deci uzufructuarul POATE INCHIRIA,lucru ce se intampla frecvent.Ca taxe -1870lei on, 448lei tva, 240lei intabulare, 60lei notar uzufruct, 40 lei extras carte funciara. Taxele s-au calculat la valoarea declarata. In cazul in care valoarea din nomenclator este mai mare, se ia aceasta in considerare. Oricum mentinerea uzufructului presupune calculul la 80% din valoarea de 45.000euro. Pentru eventuale detalii va rugam sa ne contactati la telef. 02123O9592. O zi buna, notar Mindra Gheorghiu


Ileana a intrebat:
Buna ziua! Este posibil un schimb de locuinte cu sulta, in conditiile in care nu este facuta succesiune?


Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Daca va referiti la faptul ca nu este dezbatuta succesiunea si nu s-au stabilit mostenitorii ramasi de pe urma unuia dintre proprietarii implicati in schimb, evident ca nu poate fi incheiat actul de schimb. Pentru un raspuns cat mai exact, va rugam sa ne comunicati mai multe detalii. Ne puteti apela direct la telefon 021.327.38.86, de luni pana vineri, intre orele 10-17.


AdrianM. a intrebat:
Buna ziua. Cum se poate cumpara un apartament grevat de o ipoteca imobiliara de gradul 1, in valoare de aproximativ 110000 lei si care are notate ca sarcini interdictia de vanzare, inchiriere, dezmembrare, comasare si modificare structurala. Exista vreo posibilitate de a incheia un act de imprumut, promisiune de vanzare, etc. ? Mentionez ca tranzactia se face in familie. Multumesc anticipat.


Birou Notarial Ioana Surdescu:
Veți putea încheia o promisiune de vânzare doar în baza unui acord scris din partea băncii.

Notar Public Raluca de Herbay:
Buna ziua, orice act doriti sa faceti,vanzare, promisiune sau ctr. de imprumut cu garantie imobiliara, veti avea nevoie de acordul in scris al bancii creditoare. O zi buna!

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Buna ziua, Proprietarul apartamentului va cere acordul scris al creditorului ipotecar, pe care il va primi, conditionat de stingerea creantei garantate de aprox.110000lei cu viramentul sumei de aprox.110000lei din pretul vinzarii, in contul creditorului ipotecar. Contractul de vinzare-cumparare va contine clauza privind acordul creditorului pentru vinzare, viramentul sumei necesare pentru stingerea ipotecii precum si acordul pentru radierea ipotecii din cartea funciara, conform adresei scrise a creditorului ipotecar. Ne puteti contacta pentru orice lamuriri suplimentare. SPN Trofin si Chirpisizu

Societate Profesionala Notariala Popa Petruta si Turcu Doina:
Buna ziua Veți putea încheia o promisiune de vânzare doar în baza unui acord scris din partea băncii. O zi Buna!

Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Buna Ziua, Pentru a putea vinde/cumpara un apartament grevat de ipoteca si interdictiile mentionate de dvs., trebuie obtinut acordul scris al bancii creditoare, acord in care aceasta va mentiona si conditiile in care se va putea face instrainarea. De regula, un astfel de acord este conditionat de virarea, fie a intregului pret de vanzare, fie a unei parti din acesta, de catre cumparator, direct in contul bancar in care se achita ratele de credit de catre vanzator, in vederea inchiderii creditului. Pentru lamuriri suplimentare si alte aspecte legate de tranzactie, va sugeram sa stabiliti o programare la sediul Biroului Notarial. Datele de contact sunt urmatoarele: BIROUL INDIVIDUAL NOTARIAL - DRAGNEA ANA-MARIA LICENŢA DE FUNCŢIONARE NR. 43/2303/02.02.2015 Sediu: Bucureşti, Calea Călărașilor nr. 109, parter, ap. 1A, sector 3 Tel.: 021.327.38.86.; Fax: 021.327.38.68. E-mail: bnp.dragnea@yahoo.com; amdragnea@gmail.com. WEB: www.notariatdragnea.ro

Birou Notari Publici Asociati Luca si Dumitrescu:
Buna ziua, Conform NCCivil sarcinile mentionate nu sunt de natura sa impiedice tranzactia, in lipsa acordului bancii. Sediul Biroului este Calea Dorobantilor 184, tel.0212306490.


Daniel85 a intrebat:
Îmi puteţi spune cum aş putea trece casa de pe numele unchiului meu pe numele meu? Menţionez că unchiul meu este în viaţă şi este de acord să îmi cedeze locuinţa. Este vreo problemă dacă eu nu locuiesc în România? Vă mulţumesc!


Notar Public Ana - Maria Dragnea:
Buna Ziua, Exista mai multe modalitati prin care puteti ”trece casa de pe numele unchiului dvs. pe numele dvs” (vanzare, donatie, testament, contract de renta viagera etc), insa va propun o intalnire in care sa discutam aceste variante, precum si toate aspectele juridice si practice legate de fiecare in parte. Ne puteti contacta telefonic (021.327.38.86 sau 0744.355.264) ori pe e-mail (amdragnea@gmail.com), in vederea stabilirii unei programari, in cadrul careia sa primiti explicatiile si lamuririle necesare. Notar Public Ana-Maria Dragnea

Notar Public Sassu Raluca:
Buna ziua Exista mai multe modalitati: contract vanzare, contract donatie, contract de renta viagera, testament (ultimul are efecte dupa decesul unchiului). Depinde de ceea ce doreste unchiul in schimbul locuintei.

Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, In primul rand trebuie sa vina unchiul cu actele de proprietate sa le verificam. Transmiterea dreptului de proprietate se poate face prin contract de vanzare, act de donatie sau contract de intretinere, in functie de situatia reala, respectiv la vanzare se achita un pret, la donatie se transmite cu titlu gratuit imobilul iar la intretinere pretul il consta in obligatia partilor de a intretine beneficiarul pana la data decesului. Fiecare act o anumita particularitate si costuri diferite dar nu la onorariu care este la fel la toate, ci la taxa de intabulare si in cazul vanzarii se percepe impozit. Puteti sa faceti o procura din strainatate la ambasada dar trebuie sa stiti exact ce act se face si trebuie inainte sa verificam actele unchiului sa vedem daca are documentatie cadastrala si intabulare, etc.. Multumim mult pentru contact

Societate Profesionala Notariala Popa Petruta si Turcu Doina:
Buna ziua A trece casa pe numele dvs inseamna ca unchiul dvs trebuie sa faca un act de instrainare, fie un contract de vanzare cumparare caz in care se plateste un pret, fie un contract de donatie, caz in care actul este incheiat cu titlu gratuit. La contractul de donatie are importanta daca unchiul este casatorit, daca are descendenti, carora li s-ar incalca rezerva succesorala in cazul in care liberalitatea ar fi excesiva. Fiind vorba de un contract sinalagmatic este necesara fie prezenta dvs la semnare, fie reprezentarea dvs de catre un mandatar cu procura autentica (de preferat la Consulatul Romaniei). Daca doriti mai multe lamuriri despre cele aratate mai sus ne puteti contacta. POPA PETRUŢA ŞI TURCU DOINA SOCIETATE PROFESIONALĂ NOTARIALĂ Bucureşti, Str. Av. Alex. Şerbănescu nr.33-35, bl.20E, sc.2, et.1, ap.26, sector 1 Tel/Fax: 021.233.25.58, Fax: 021.232.25.25, Mobil: 0722 68 21 18, popapetruta.notariat@gmail.com sau turcudoina.notariat@gmail.com O zi frumoa

Birou Notarial "Preda si Trandafirescu":
buna ziua, nu este un impediment faptul ca dvs nu locuiti in Romania ca sa puteti deveni proprietar. Trecerea imobilului pe numele dvs se poate face prin donatie sau prin vanzare. Cu consideratie, Notar Public Trandafirescu Calangiu Vlad Alexandru


Iulian a intrebat:
Este posibila vanzarea unui apartament in conditiile in care prorietarul are doar nuda proprietate?


Notar Public Diaconescu:
Buna ziua, este posibila instrainarea nudei proprietati asupra apartamentului, cu mentinerea uzufructului/abitatiei viagere, fara a fi nevoie de acordul uzufructuarului/pers. care beneficiaza de dr. de abitatie. In cazul in care se doreste instrainarea apartamentului nuda propr. + uzufruct, atunci este nevoie de acordul ambilor titulari.

Biroul Notarial FIDES:
da. este posibila vanzarea nudei proprietati, cu conditia ca noul cumparator sa respecte dreptul de uzufruct viager astfel cum a fost constituit anterior.

Birou Notarial "Dictum":
ESTE POSIBILA VANZAREA IMOBILULUI ( SEAVA INSTRAINA DOAR NUDA PROPRIETATE), CU RESPECTAREA DREPTULUI DE UZUFRUCT VIAGER/ ABITATIE VIAGERA REZERVAT DE FOSTRUL PROPRIETAR (SAU CONSTITUIT IN FAVOAREA UNUI TERT). <br>ESTE, ÎNSĂ, IMPORTANT SĂ VERIFICAM DACA NU CUMVA A FOST INSTITUITĂ O INTERDICTIE CONVENȚIONALĂ DE ÎNSTRINARE ÎN FAVOAREA UZUFRUCTUARULUI/TITULARULUI DREPTULUI DE ABITATIE PRIN ACTUL DE CONSTITUIRE A ACESTUI DREPT.<br><br>ORICUM, ESTE RECOMANDABILĂ PREZENȚA UZUFRUCTUARULUI/TITULARULUI DREPTULUI DE ABITAȚIE LA SEMNAREA ACTULUI DE ÎNSTRAĂNARE.<br><br>RASPUNSUL ESTE ORIENTATIV, INFORMAȚII SUPLIMENTARE PUTEM OFERI DOAR VERIFICÂND ACTUL DE PROPRIETATE.

Notar Pubic Silvana Brindusa Trofin:
Se poate vinde doar nuda proprietate, cu acordul uzufructuarului (prin declaratie sau prin semnarea contractului de vanzare cumparare) sau daca acesta a decedat, dupa radierea uzufrutului din cartea funciara.

Notar Public Dobre Magdalena:
Buna ziua, in primul rand, trebuie vazut contractul prin care a fost instituit uzufructul viager, dar in principiu se poate vinde cu conditia ca noul proprietar sa aiba cunostinta de sarcina " uzufruct viager" notat[ la Cartea Funciara.

Notar Public Florina Dobre:
Se poate face o vanzare avand ca obiect nuda proprietate.

Biroul Notarial "Initio":
Nuda proprietate se poate instraina. Cel care dobandeste va trebui insa sa respecte dreptul de uzufruct pe care il are uzufructuarul si nu se va putea bucura de proprietatea deplina decat dupa moartea acestuia.

Biroul Notarial Radu Felix - Cristian:
In situația în care vânzătorul este titularul nudei proprietăți, este posibilă încheierea Actului de vânzare-cumpărare - acest Act va avea ca obiect transferul catre cumpărător numai a nudei proprietăți, dreptul de uzufruct (viager) rămânând in patrimoniul titularului acestuia (probabil altă persoană decât cea a nudului proprietar). Bref, cumpărătorul va deveni el insusi nud proprietar, cu obligația de a respecta, pe mai departe, drepturile uzufructuarului (de a folosi bunul). Numai in cazul in care uzufructuarul va transfera el insusi catre cumpărător dreptul său sau va renunța pur si simplu la acest drept, atunci cumpărătorul va deveni titular al intregului drept de proprietate. Va mulțumim.


Statistici IMOBILIARE.NET

vezi dinamica preturilor

Aviziero

 
imobiliare.net © 2004 - 2015  |  Contact | Adauga proiectul tau | Promovare pe site + revista