Notar Public Bogdan Vasilescu


Contact: 021.212.25.10, 0745.648.582, 0731.352.336


Adresa:
Str. Lizeanu, nr. 1-3.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 14:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - STEFAN CEL MARE
Sector 2 - LIZEANU

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Dragos a intrebat:
Buna ziua. As dori sa achizitionez o casa 120m2 utili cu teren 650m2 la un pret de 105000 euro. Ar trebui sa platesc sau nu TVA, 5% sau 19% ? Multumesc mult


Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, depinde de vanzator, este persoana fizica sau juridica ? Multumim


Florina a intrebat:
Cat costa un contract cu drept de uzufruct asupra unui apartament in valoare de 45000 euro? Imi ofera acesta dreptul de a inchiria ulterior imobilul in regim hotelier, eu ca uzufructuar?


Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, Contractul prin care se rezerva dreptul de uzufruct nu va permite sa mai inchiriati deoarece uzufructul presupune ca beneficiarul acestui drept sa locuiasca acolo pana la data decesului sau pana la data cand renunta. Taxele sunt undeva in jurul sumei de 2300 lei.


Daniel85 a intrebat:
Îmi puteţi spune cum aş putea trece casa de pe numele unchiului meu pe numele meu? Menţionez că unchiul meu este în viaţă şi este de acord să îmi cedeze locuinţa. Este vreo problemă dacă eu nu locuiesc în România? Vă mulţumesc!


Notar Public Bogdan Vasilescu:
Buna ziua, In primul rand trebuie sa vina unchiul cu actele de proprietate sa le verificam. Transmiterea dreptului de proprietate se poate face prin contract de vanzare, act de donatie sau contract de intretinere, in functie de situatia reala, respectiv la vanzare se achita un pret, la donatie se transmite cu titlu gratuit imobilul iar la intretinere pretul il consta in obligatia partilor de a intretine beneficiarul pana la data decesului. Fiecare act o anumita particularitate si costuri diferite dar nu la onorariu care este la fel la toate, ci la taxa de intabulare si in cazul vanzarii se percepe impozit. Puteti sa faceti o procura din strainatate la ambasada dar trebuie sa stiti exact ce act se face si trebuie inainte sa verificam actele unchiului sa vedem daca are documentatie cadastrala si intabulare, etc.. Multumim mult pentru contact