Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram"


Contact: 021.255.05.88, 021.210.56.72


Adresa:
Sos. Stefan cel Mare, nr. 56, bl. 38, sc. A, et. 1, ap. 1.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 16:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - STEFAN CEL MARE
Sector 2


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis

Notar Public Stan Mirela-Oana


Contact: 021.794.53.97, 0720.294.026


Adresa:
Sos. Stefan cel Mare nr. 224, bl. 43, sc.2 et.1 ap.31

Program:
Luni - Vineri: 08:30 - 16:30


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - STEFAN CEL MARE
Sector 2 - OBOR


Notar Public Bogdan Vasilescu


Contact: 021.212.25.10, 0745.648.582, 0731.352.336


Adresa:
Str. Lizeanu, nr. 1-3.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 14:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - STEFAN CEL MARE
Sector 2 - LIZEANU


Pag 1 / 1:  10 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Dragos a intrebat:
Buna ziua. As dori sa achizitionez o casa 120m2 utili cu teren 650m2 la un pret de 105000 euro. Ar trebui sa platesc sau nu TVA, 5% sau 19% ? Multumesc mult


Notar Public Bogdan Vasilescu (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, depinde de vanzator, este persoana fizica sau juridica ? Multumim


Elena a intrebat:
Buna ziua Vreau sa cumpar un apartament cu trei camere prin programul prima casa cu 34000 de euro. Ce taxe trebuie sa platesc la notariat eu cumparatorul si ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul ? Am platit antecontractul 290 lei.


Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram" (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, taxele pe care le achitati dvs. sunt urmatoarele: Onorariu notarial = 1.400 lei + 266 lei TVA = 1.666 lei (din acesta se scade si onorariul achitat la antecontract) Taxa privind intabularea dreptului dvs. de proprietate in Cartea Funciara = 232 lei. Vanzatorul achita extrasul de carte funciara de 40 lei. Precizam ca daca pretul apartamentului este mai mic decat valoarea sa din grila notariala, taxele se calculeaza la valoarea de grila.


Virgil a intrebat:
Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum se calculteaza taxele notariale pentru achizitionarea unui apartament in valoare de aproximativ 90.000 euro, in conditiile in care eu fac credit doar pentru ~ 35.000 euro ? se calculreaza la valoarea totala a apartamentului sau doar la valoarea creditului ( de 35.000 de euro ) fiindca nu imi este clar acest aspect...


Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram" (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, avand in vedere ca achizitionati un apartament la pretul de 90.000 Euro, pret din care suma de 35.000 Euro provine dintr-un credit bancar, veti semna contractul de vanzare unde taxele se calculeaza la pretul tranzactiei, respectiv suma de 90.000 euro si contractul de ipoteca ce va avea ca obiect garantarea restituirii creditului prin instituirea unei ipoteci asupra apartamentului, unde taxele se calculeaza la suma de 35.000 Euro. Pentru calculul efectiv al taxelor, avem rugamintea sa transmiteti solicitarea pe adresa de e-mail a biroului: bnpmusat@yahoo.com. Multumim.


ion gherghe a intrebat:
buna ziua,doresc sa achizitionez un apartament ce a fost cumparat prin programul prima casa,apartamentul a fost cu 3 camere ulterior a fost modificat in 2 camere,intrebarea mea este,pot cumpara apartamentul avand in vedere ca actele sunt facute pe 3 camere.


Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram" (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, actele de proprietate care atesta situatia celor 3 camere sunt in regula dar, daca la acest moment, apartamentul are 2 camere, este necesara o actualizare a documentatiei cadastrale - luati legatura cu un cadastrist care sa efectueze aceasta actualizare, inclusiv la cartea funciara, astfel incat contractul de vanzare-cumparare prin care veti dobandi dvs. va reflecta situatia de fapt. Va stam la dispozitie pentru orice alte detalii/intrebari.


Adrian Dumitrescu a intrebat:
Buna ziua! Este adevarat ca la achizitionarea de locuinte prin programul Prima Casa, taxele notariale se reduc cu 25 % ? Si tot legat de acest aspect, in cazul incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare prin programul Prima Casa, vanzatorul trebuie sa obtina el, obligatoriu, extrasul de carte funciara sau acest lucru il poate face si notarul care autentifica antecontractul? Multumesc anticipat!


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, La achizitionarea unei locuinte prin programul” Prima Casa ”, cumparatorul beneficiază de o reducere de 30% a onorariului notarial, conform Ordinului Ministrului Justiției nr.46/C/06.01.2011. În ceea ce priveste extrasul de carte funciara de informare, acesta se va obtine de catre notarul public la care veti autentifica promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare. O zi buna!


Ligia Stoica a intrebat:
Buna Ziua, Am un apartament grevat de un crdeit cu ipoteca p[e care vreau sa il vand. As dori sa stiu care sunt taxele de radiere a ipotecii. Mai exact, acestea se aplica la valoarea apartamentului sau la suma care a mai ramas si urmeaza sa o achit. Aceasta ar fi de aproximativ 25000 euro. Multumesc


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Bună ziua, Radierea ipotecii care vă grevează apartamentul se va face în baza unei declarații dată de către banca creditoare, numai după ce dvs. rambursați în întregime creditul. Onorariul pentru autentificarea acestei declarații este o sumă fixă, care nu se calculează în funcție de valoarea apartamentului sau valoarea rămasă de achitat din credit. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta pe adresa de e-mail a biroului. O zi bună!


Doina Stoenescu a intrebat:
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la vanzarea unei case de la tara este necesar certificatul de performanta energetic va multumesc


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, In conformitate cu prevederile Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, republicata, ”La incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar”. Certificatul nu se va elabora pentru: a)Clădiri şi monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturală sau istorică deosebită, cărora, dacă li s-ar aplica cerinţele, li s-ar modifica în mod inacceptabil caracterul ori aspectul exterior; b)clădiri utilizate ca lăcaşuri de cult sau pentru alte activităţi cu caracter religios; c)clădiri provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la 2 ani, din zone industriale, ateliere şi clădiri nerezidenţiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie; d)clădiri rezidenţiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de 4 luni pe an; e)clădiri independente, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 m2. O zi buna.


alina a intrebat:
intentionez sa mi cumpar o casa in valoare de 60000 euro. În prezent, onorariile pentru serviciile notariale sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 46/C din data de 06.01.2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 133/22.02.2011. Conform acestui document, pentru fiecare serviciu notarial solicitat, clientul trebuie să plătească notarului un onorariu, care poate fi în sumă determinată sau gradual, pe tranşe şi în cote procentuale, aplicate la valoarea de calcul. În situaţia actelor complexe, care cuprind mai multe operaţiuni juridice, onorariul se stabileşte şi se încasează pentru fiecare operaţiune în parte........ taxele ajung la 7100 lei aproximativ ... am fost la 2 notari care mi au cerut 86000 lei ...un pic de ajutor un notar mai ieftin care sa nu ma jefuiasca?????


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Bună ziua, Pentru a vă transmite un calcul privind taxele ocazionate de contractul de vânzare-cumpărare vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail bnp.lexvoluntatis@gmail.com și să ne precizați, pe larg, toate detaliile tranzacției. O zi bună!


sisea mihai a intrebat:
Doresc sa vand apartamentul unor rude pentru ai muta. As dori sa stiu daca apartamentul care se vinde pentru prima data este scutit de unele taxe(impozitul pentru vanzator).


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua. Din punct de vedere al onorariului notarial și al taxei ANCPI, legea nu prevede aplicarea de reduceri, singurele reduceri/scutiri de care puteți beneficia în cazul înstrăinării către o rudă sunt cele prevăzute de art. 77 din Codul fiscal.


Elena Vlad a intrebat:
In urma hotararii judecatoresti,imobilul mi-a fost atribuit mie,cu obligatia de a-i plati sulta fostului sot care are dreptul din casa 62%,iar eu 38%...eu am devenit proprietara ap ptr doar 2 luni si as dori sa stiu cat impozit pe venit trebuie sa platesc tinand cont ca nu tot venitul e al meu. Multumesc!


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, Avand in vedere ca dvs v-a fost atribuit imobilul in deplina proprietate, dumneavoastra trebuie sa va inregistrati in rolul fiscal, in calitate de unic proprietar, urmand a fi impozitata corespunzator pe aceasta proprietate. Impozitul pe venit il platiti doar daca, dupa plata sultei,doriti sa instrainati bunul,si veti fi impozitata fie la pretul vanzarii fie la valoarea din expertiza notariala a imobilului(daca pretul vanzarii este mai mic decat valoarea lui de expertiza). O zi buna!


Sidonia a intrebat:
Buna ziua! Eu locuiesc in casa socrului meu care a decedat in urma cu 5 luni,nu s-a facut succesiunea pentru mostenire iar sotul a decedat si el,socrul nemaiavand niciun urmas frate, sora,sotul nu are copii frati si nici surori. Ce pasi terbuie sa urmez pentru a intra in posesia mostenirii? Multumesc


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Bună ziua! Pentru a vă răspunde la întrebarea pe care ați formulat-o este necesar să ne precizați data decesului pentru ambii defuncți (socrul și soțul dvs.).


Vio a intrebat:
Pentru partaj este obligatoriu cadastrul? Multumesc


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Da.

Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Este necesar cadastrul întrucât actul de partaj, conform noului Cod Civil are un efect constitutiv de drepturi și nu un efect declarativ,astfel cum era în reglementarea anterioară.


Costel a intrebat:
Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca la semnarea unui precontract de vanzare casa vila prin credit bancar, este necesar certificatul energetic. Stiu ca la finalizarea tranzactiei este absolut necesar, dar la precontract este? Va multumesc!


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Bună ziua! Nu este necesar certificatul de performanță energetică la semnarea promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare. Totuși, având în vedere că este vorba și de un credit bancar, este posibil ca banca să fie cea care să ceară certificatul înaintea perfectării contractului de vânzare-cumpărare.


Marcel Danes a intrebat:
Buna ziua, pentru impartirea unui teren este suficienta o declaratie de cota a pamantului sau mai e nevoie si de alte documente? Am consultat mai multi notari si am primit pareri diferite. Multumesc


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, Partajarea/impartirea terenului nu se poate face printr-o simpla declaratie.Trebuie sa incheiati cu ceilalti coproprietari un act de partaj(sistare a coproprietații), pentru a opera transferul de proprietate.


preda a intrebat:
Spuneti-mi va rog ce taxe se platesc la notar, pentru suma de 213750 lei, credit prima casa? Am vazut ca pretul este diferit, in functie de diferite site-uri. Care ar fii explicatia? Multumesc.


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna dimineata, Taxele notariale se calculeaza in functie de pretul vanzarii si nu in functie de creditul luat prin programul Prima Casa.Daca doriti un calcul trebuie sa ne comunicati intregul pret al vanzarii.


marian a intrebat:
Ce conditii trebuie sa indeplineasca un testament scris de mana pentru a fi valabil?


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Testamentul olograf este scris, datat si semnat de mana testatorului.


FILIP DANIELA a intrebat:
Buna ziua!POT DA O DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE CA MI-AM PIERDUT FOAIA MATRICOLA??


Birou Individual Notarial Lex Voluntatis (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Da, puteti da o asemenea declaratie, trebuie sa prezentati Cartea de identitate. Cost 40 de RON.


Florina a intrebat:
Cat costa un contract cu drept de uzufruct asupra unui apartament in valoare de 45000 euro? Imi ofera acesta dreptul de a inchiria ulterior imobilul in regim hotelier, eu ca uzufructuar?


Notar Public Bogdan Vasilescu (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, Contractul prin care se rezerva dreptul de uzufruct nu va permite sa mai inchiriati deoarece uzufructul presupune ca beneficiarul acestui drept sa locuiasca acolo pana la data decesului sau pana la data cand renunta. Taxele sunt undeva in jurul sumei de 2300 lei.


Daniel85 a intrebat:
Îmi puteţi spune cum aş putea trece casa de pe numele unchiului meu pe numele meu? Menţionez că unchiul meu este în viaţă şi este de acord să îmi cedeze locuinţa. Este vreo problemă dacă eu nu locuiesc în România? Vă mulţumesc!


Notar Public Bogdan Vasilescu (birou notarial in zona STEFAN CEL MARE):
Buna ziua, In primul rand trebuie sa vina unchiul cu actele de proprietate sa le verificam. Transmiterea dreptului de proprietate se poate face prin contract de vanzare, act de donatie sau contract de intretinere, in functie de situatia reala, respectiv la vanzare se achita un pret, la donatie se transmite cu titlu gratuit imobilul iar la intretinere pretul il consta in obligatia partilor de a intretine beneficiarul pana la data decesului. Fiecare act o anumita particularitate si costuri diferite dar nu la onorariu care este la fel la toate, ci la taxa de intabulare si in cazul vanzarii se percepe impozit. Puteti sa faceti o procura din strainatate la ambasada dar trebuie sa stiti exact ce act se face si trebuie inainte sa verificam actele unchiului sa vedem daca are documentatie cadastrala si intabulare, etc.. Multumim mult pentru contact