Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram"


Contact: 021.255.05.88, 021.210.56.72


Adresa:
Sos. Stefan cel Mare, nr. 56, bl. 38, sc. A, et. 1, ap. 1.

Program:
Luni - Joi: 09:00 - 17:00, Vineri: 09:00 - 16:00


[Calculator taxe notariale]

Bucuresti - STEFAN CEL MARE
Sector 2

0 caractere introduse - 1000 caractere disponibile

Categorie:
Elena a intrebat:
Buna ziua Vreau sa cumpar un apartament cu trei camere prin programul prima casa cu 34000 de euro. Ce taxe trebuie sa platesc la notariat eu cumparatorul si ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul ? Am platit antecontractul 290 lei.


Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram":
Buna ziua, taxele pe care le achitati dvs. sunt urmatoarele: Onorariu notarial = 1.400 lei + 266 lei TVA = 1.666 lei (din acesta se scade si onorariul achitat la antecontract) Taxa privind intabularea dreptului dvs. de proprietate in Cartea Funciara = 232 lei. Vanzatorul achita extrasul de carte funciara de 40 lei. Precizam ca daca pretul apartamentului este mai mic decat valoarea sa din grila notariala, taxele se calculeaza la valoarea de grila.


Virgil a intrebat:
Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum se calculteaza taxele notariale pentru achizitionarea unui apartament in valoare de aproximativ 90.000 euro, in conditiile in care eu fac credit doar pentru ~ 35.000 euro ? se calculreaza la valoarea totala a apartamentului sau doar la valoarea creditului ( de 35.000 de euro ) fiindca nu imi este clar acest aspect...


Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram":
Buna ziua, avand in vedere ca achizitionati un apartament la pretul de 90.000 Euro, pret din care suma de 35.000 Euro provine dintr-un credit bancar, veti semna contractul de vanzare unde taxele se calculeaza la pretul tranzactiei, respectiv suma de 90.000 euro si contractul de ipoteca ce va avea ca obiect garantarea restituirii creditului prin instituirea unei ipoteci asupra apartamentului, unde taxele se calculeaza la suma de 35.000 Euro. Pentru calculul efectiv al taxelor, avem rugamintea sa transmiteti solicitarea pe adresa de e-mail a biroului: bnpmusat@yahoo.com. Multumim.


ion gherghe a intrebat:
buna ziua,doresc sa achizitionez un apartament ce a fost cumparat prin programul prima casa,apartamentul a fost cu 3 camere ulterior a fost modificat in 2 camere,intrebarea mea este,pot cumpara apartamentul avand in vedere ca actele sunt facute pe 3 camere.


Societate Profesionala Notariala "Ad Litteram":
Buna ziua, actele de proprietate care atesta situatia celor 3 camere sunt in regula dar, daca la acest moment, apartamentul are 2 camere, este necesara o actualizare a documentatiei cadastrale - luati legatura cu un cadastrist care sa efectueze aceasta actualizare, inclusiv la cartea funciara, astfel incat contractul de vanzare-cumparare prin care veti dobandi dvs. va reflecta situatia de fapt. Va stam la dispozitie pentru orice alte detalii/intrebari.